NavMenu

Poslovni engleski po sistemu Kembridža i Harvarda - pet naprednih kurseva u SECCF

Izvor: eKapija Četvrtak, 29.01.2009. 10:42
Komentari
Podeli

Diana CampbellDiana Campbell

Iako učenje engleskog jezika daje najbolje rezltate ukoliko je profesoru taj jezik maternji, u Srbiji su retke škole koje pružaju ovakvu mogućnost, posebno ako tražite specijalizovane programe. To je stoga što se istovremeno moraju ispuniti tri teška uslova: da je predavaču engleski jezik maternji, da se dobro razume u, recimo, finansije, menadžment, ili pravo, kao i da ima sposobnosti i iskustvo u pedagoškom radu.

Među malim brojem kurseva koje drže "stranci" nalaze se obrazovni programi iz poslovnog engleskog pri Južnoevropskom centru za savremene finansije (SECCF), na kom predaje Amerikanka Diana Campbell, diplomirani ekonomista Yale univerziteta i magistar japanskog jezika i ekonomije univerziteta Michigan.

Campbell ima više od 20 godina iskustva u radu sa kompanijama kao što su Morgan Stanley, Salomon Brothers, i drugim vodećim finansijskim i marketinškim institucijama i predavanju poslovnog engleskog za strance.

- Naša škola polaznicima u Beogradu nudi nastavu organizovanu po sistemu razvijenom na Kembridžu i Harvardu. Dosadašnji polaznici su više nego zadovoljni, a postignuti rezltati i nivo njhovog znanja znatno se povećao - kaže Campbell za eKapiju.

- Imamo 5 različitih kurseva. To su Kurs opšteg poslovnog jezika za Kembridž BEC sertifikat, Specijalistički kurs engleskog za finansije, Poslovna konverzija i pisanje na engleskom, Kurs za izlaganje i prezentaciju na engleskom i Napredna konverzija i poslovne studije slučaja - objašnjava Campbell.

Veličine grupa su organičene jer je predavač podjednako usmeren na rad svakog pojedinca, a nastava se održava jednom ili dva puta nedeljno u dvočasima koji traju po 50 minuta. Svaki kurs traje tri meseca.

Diana CampbellDiana Campbell

- Kurs opšteg poslovnog engleskog jezika za Kembridž BEC sertifikat namenjen je onima kojima je engleski potreban u poslovnom okruženju, a sadrži pisanje, čitanje, konverzaciju i slušanje. Unutar ovog programa postoje niži srednji, viši srednji i napredni nivo.

Kurs se sastoji od 48 časova, i traje 12 nedelja (4 časa nedeljno), a polaznici koriste odgovarajući udžbenik iz globalno prepoznate Business Benchmark (BEC) serije u izdanju Cambrige University Press-a. Jedan mesec ovog kursa košta 250 EUR (plus PDV). Svi polaznici posle položenog testa dobijaju diplomu, dok je kurs istovremeno i priprema za BEC sertifikat, čije polaganje je moguće naknadno organizovati preko British Councila, po ceni od 13.400 dinara.

Onima koji se profesionalno bave finansijama, a imaju najmanje srednji nivo znanja engleskog, namenjen je Specijalistički kurs engeskog za finansije. Ovaj program se takođe sastoji od 48 časova, cena je ista, a koristi se udžbenik Engleski za finansijski sektor, Cambrige University Press.

Za kurs Poslovna konverzacija i pisanje na engleskom potrebno je napredno znanje engleskog jezika, jer polaznici čitaju tekstove iz različitih originalnih izvora ("Financial Times", "The Economist", "Wall Streeet Journal" i mnogi drugi), diskutuju o njima na času, i pišu sopstvene komentare o tim tekstovima. Ovaj program je nešto kraći i sastoji se od 24 časa, nastava se održava jednom nedeljno, a mesečna školarina je 125 EUR (plus PDV).

Poslovnim ljudima, političarima ili studentima kojima je neophodno usavršavanje govora na engleskom namenjen je program Izlaganja i prezentacije na engleskom, koji se sastoji od 24 časa i košta 125 EUR (bez PDV) mesečno. Na časovima se, osim usavršavanja poslovnog engleskog, vežba i neverbalna komunikacija, retorika, kao i vizuelni kontakt.

- Specijalna ponuda je kurs Napredna konverzacija i poslovne studije slučaja sa Poslovne škole Hardvard. Studije slučaja se biraju na osnovu interesovanja polaznika, a neke od tema su marketing novog proizvoda, planiranje radne snage, strateško odlučivanje, rast kroz akvizicije, održivi rast - objašnjava sagovornica eKapija, dodajući da se i ovaj program sastoji od 24 časa.

SECCF nudi i posebne pogodnosti za poslodavce koje žele da obezbede najkvalitetniju obuku iz poslovnog engleskog za svoje zaposlene.

- Za grupe zaposlenih nudimo značajne popuste a obuku držimo najčešće u prostorijama preduzeća. Takođe možemo da ponudimo sadržaj specijalno dizajniran da zadovolji potrebe firme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.