NavMenu

Srbija do kraja 2018. otvara i poglavlje 28 u pregovorima sa EU?

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 18.06.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/klenger)Ilustracija
Srbija bi do kraja godine mogla da bude spremna i za otvaranje poglavlja 28 u pregovorima sa EU koje se odnosi na zaštitu potrošača i zaštitu zdravlja, izjavio je danas član užeg pregovaračkog tima Vlade Sbije za vođenje pregovora sa EU Nebojša Lazarević.

- Nakon što se u junu otvore dva poglavlja koja su najavljena, 33 - budžetske i finansijske odredbe i 13 - ribarstvo, treba zaista uloziti dodatne napore kako bi i poglavlje 28 što pre pripremili za otvaranje - rekao je Lazarević na skupu Novi trendovi trgovine u EU: Uticaj GDPR-a i Digital Single Marketa na unutrašnje tržište i zaštitu potrošača u Srbiji.

Podsetio je da je još krajem prošle godine urađen nacrt pregovaračke pozicije Srbije za poglavlje 28.

- Nije toliko teško otvoriti, pa čak i zatvoriti jedno pregovaračko poglavlje. Ono što je mnogo teže jeste iskoristiti proces evropske integracije i konkretno proces pregovora da se podigne svet i položaj srpskog potrošača na tržištu koji nije na zavidnom nivou, naročito nije ako ga poredimo sa jednim prosečnim evropskim potrošačem - kazao je Lazarević.

Skup Novi trendovi trgovine u EU: Uticaj GDPR-a i Digital Single Marketa na unutrašnje tržište i zaštitu potrošača u Srbiji, koji je organizovao Centar za evropske politike, održan je u okviru zajedničke sednice radnih grupa Nacionalnog konventa o EU koji prate pregovore u poglavljima 1 (sloboda kretanja robe), 3 (pravo poslovnog nastanjivanja i sloboda pružanja usluga) i 28 (zaštita potrošača i zaštita zdravlja).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.