NavMenu

Etihad se ne povlači iz vlasništva u Air Serbia - Mogući letovi iz Beograda ka Pekingu i Kanadi

Izvor: Beta Ponedeljak, 18.06.2018. 15:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se kompanija Etihad ne povlači iz vlasništva u Air Serbia, zajedničkoj kompaniji s Vladom Srbije u kojoj ima 49% udela.

Mihajlović je za nedeljno izdanje lista Politika rekla da postoji i plan da tokom ove godine budu otvorene nove aviolinije iz Beograda ka Pekingu i Kanadi.

Upitana kakvo je bilo prošlogodišnje poslovanje Air Serbia pošto je kompanija Etihad objavila pre tri dana da je u 2017. godini imala gubitak od 1,52 mlrd USD, Mihajlović je rekla da je prema podacima koje ima "u datim okolnostima najbolje što može".

- Za nas je važno da nacionalna kompanija ostane i opstane na ovom području, snažna kao što je bila ranijih godina - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da će krajem septembra biti završeno peuzimanje preduzeća Aerodrom Nikola Tesla koje je dato u koncesiju francukoj kompaniji Vinci, i da će posle toga Vlada Srbije objaviti ugovor sa koncesionarom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.