NavMenu

Kineski Mint i američki Adient ulažu u Loznicu oko 100 mil EUR - Posao za 3.000 ljudi?

Izvor: eKapija/Tanjug Nedelja, 17.06.2018. 10:48
Komentari
Podeli
(Foto: aSuruwataRi/shutterstock.com)
Loznica je 16. juna proslavila dan grada. Gradonačelnik Vidoje Petrović tom prilikom je, kako se navodi na sajtu ove lokalne samouprave, najavio dolazak dve velike strane kompanije koje će uposliti po 1.500 radnika.

- Ukupna vrednost ove dve investicije je oko 100 mil EUR. Tu je i kompanija Rio-Tinto čija se investicija predviđa na oko milijardu dolara - kazao je Petrović.

Svečanosti je prisustvovao Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije. On je, kako navodi Tanjug, precizirao da se radio o dve kompanije automobilske industrije - američke Adient i kineske Mint.

- One će u u srcu Podrinja zaposliti 3.000 ljudi - rekao je Selaković i dodao da će za nešto manje od mesec i po dana biti potpisana oba ugovora i ozvaničen dolazak ovih investitora u Loznicu.

O planovima Adienta u Loznici eKapija je već pisala.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.