NavMenu

Coca-Cola predstavila platformu za mlade - Programi za profesionalni i lični razvoj srednjoškolaca, studenata...

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.06.2018. 18:13
Komentari
Podeli
Panel sa učesnicima Coca-Cola programaPanel sa učesnicima Coca-Cola programa
U godini kada obeležava pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem predstavio je novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu – platformu Coca-Cola mladima. Kompanija je u četvrtak (14. juna 2018. godine) najavila da će u narednom periodu sve svoje napore usmeriti u njihov profesionalni i lični razvoj i to kroz programe namenjene širokoj populaciji mladih (srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima, nezaposlenima) sa ciljem da ih što više osnaži i poveća njihovu mogućnost zaposlenja, saopšteno je iz Coca-Cole.

Nova platforma predstavljena je u prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića i predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža.

- U poslednje dve godine uspostavljen je dobar spoj obrazovanja i privrede, a znatna podrška zajedničkim naporima Ministarstva i Privredne komore Srbije dolazi iz velikih kompanija, poput Coca-Cole. Te kompanije osmišljavaju različite inovativne programe namenjene mladima, kako bi oni stekli što bolje veštine i znanja i kroz praksu se upoznali sa svetom rada. Želimo da mladi ostanu u Srbiji i nađu dobre poslove u nekim od velikih stranih kompanija koje posluju u Srbiji - izjavio je ministar Mladen Šarčević.

Ovom prilikom javnosti je predstavljena i donacija organizaciji Jaki mladi u visini od 30.000 EUR, koja u okviru fondacije SOS dečja sela podržava osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja nakon njihove 18 godine. Prikupljena sredstva namenjena su štićenicima ove organizacije kako bi započeli svoje biznise.


- Kao kompanija koja je blisko povezana sa zajednicom i koja zapošljava 1.000 talentovanih i ambicioznih ljudi, svesni smo da mladima nedostaju određene veštine i znanja i upravo zato smo odlučili da postavimo novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu. Coca-Cola sistem već godinama unazad sistemski ulaže u razvoj mladih, pružamo im podršku u kreiranju i oblikovanju svog poslovnog identiteta i otvaramo mogućnosti za razvoj profesionalne karijere. Svedoci smo da se ulažu veliki napori u reformu obrazovanja, a mi kao kompanija možemo da doprinesemo da se obrazovanje približi biznisu i to upravo kroz platformu Coca-Cola mladima - izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Na predstavljanju programa Coca-Cola mladima o iskustvima u pokretanju poslovanja u Srbiji govorili su mladi koji su prošli kroz programe edukacije i unapređenja veština i znanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.