NavMenu

Tri kompanije odlažu nove letove do Beograda - Qatar Airways odustao od dodatnog termina

Izvor: Aviatica Petak, 15.06.2018. 12:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jelena Đelić)Ilustracija
Ruska aviokompanija Red Wings odložila je početak saobraćaja na redovnoj liniji između Moskve (aerodrom Domodedovo) i Beograda. Prvi let koji je trebalo da bude 12. juna nije obavljen, a kompanija je u međuvremenu promenila red letenja iz koga se vidi da je početak saobraćaja pomeren za 26. jun.

I iranska aviokompanija Mahan Air odlaže početak letova na liniji od Teherana do Beograda. Umesto početkom juna, kako je ranije bili planirano, ovaj će prevoznik prvi let ka Beogradu obaviti 28. juna. Mahan Air je najavljivao ovu redovnu liniju još od februara, ali je tokom marta obavila četiri leta, a tokom aprila samo dva. U međuvremenu je kompanija dobila novu dozvolu srpskih vazduhoplovnih vlasti, ali je do sada već nekoliko puta odlagala početak letova.

Na liniji između Teherana i Beograda trenutno leti iranski nacionalni avioprevoznik Iran Air, sa dva leta nedeljno.

Iranski turisti u sve većem broju dolaze u Beograd i Srbiju, pa je i interesovanje tamošnjih avioprevoznika i turoperatera sve veće. Tako je i Kish Air, privatni čarter avioprevoznik, planirao da uspostavi redovan čarter let između Širaza i Beograda, sa jednim nedeljnim polaskom počev od 18. juna. Kako je Aviatica saznala, ovaj avioprevoznik je odustao od leta ka Beogradu, dok je njegov zahtev za izdavanjem dozvole kod srpskih vazduhoplovnih vlasti bio u proceduri.


Još jedna aviokompanija odustaje od letova ka Beogradu. Qatar Airways, koji već leti sedam puta nedeljno na liniji između Dohe i Beograda, planirao je dodavanje novog leta, četiri puta nedeljno već od 12. juna. Iako je ova kompanija dobila dozvolu srpskih vazduhoplovnih vlasti za dodatne letove, do njih nije došlo. Nije poznato kada će ovi letovi biti ubačeni u prodaju i da li će do njih uopšte doći.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.