NavMenu

Beograd obnavlja vrtić i dve škole u Mladenovcu - Raspisan tender i za fiskulturnu dvoranu na Umci

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 14.06.2018. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: YanLev/shutterstock.com)Ilustracija
Najveći mladenovački vrtić Duga danas će dobiti sređeno dvorište, a Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu će, do kraja godine, izdvojiti novac za kompletno sređivanje ovog obdaništa. Počelo je i sređivanje Tehničke škole, a priprema se i dokumentacija za sanciju gimnazije, pišu Novosti.

Prema rečima Slavka Gaka, sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu, u vrtić Duga ide 500 mališana, što je skoro polovina ukupnog broja dece koja su upisana u neki od pet obdaništa u Mladenovcu.

- Projekat za sanaciju vrtića Duga, koji obuhvata sređivanje krova, fasada, dvorišta, završen je i za to je izdvojeno 200.000 dinara - rekao je Gak.

Kako dalje navodi, tokom godine će biti odobren novac za te namene između 10 i 12 miliona dinara. Takođe, Opština Mladenovac će uraditi projekat nadogradnje vrtića Sunce, čime bi se mogla smanjiti ili ukinuti lista čekanja za vrtiće u Mladenovcu.

Nadležni najavljuju i ulaganje u sređivanje srednjih škola u ovoj beogradskoj opštini. Majstori su sa radovima već počeli u Tehničkoj školi, koju pohađa oko 600 učenika. Ova obrazovna ustanova postoji od 1964. godine, a za proteklih više od pola veka samo je zamenjena stolarija, navodi se u Novostima. Za rekonstrukciju škole, Grad će izdvojiti 66 miliona dinara.

- U toku je kompletiranje dokumentacije za izradu pojekta za rekonstrukciju i adaptaciju Gimnazije u Mladenovcu - kazao je Gak i dodao da će novac za te radove izdvojiti Kancelarija za javna ulaganja, a procena je da će vrednost posla biti oko 75 miliona dinara.

Kako Gak dalje navodi, u planu je sanacija krova, podova, fasade, stolarije, sale za fizičko. Tako će 1.200 učenika doiti bolje uslove za učenje.


U Mladenovcu postoji 11 škola sa 5.068 đaka i to sedam osnovnih, dve srednje, muzička i za obrazovanje odraslih.

Raspisan i tender za izgradnju fiskulturne dvorane na Umci


Kako Novosti navode, raspisan je i tender za izgradnju fiskulturne dvorane u Osnovnoj školi Dositej Obradović na Umci.

Sekretarijat za investicije, naime, otvorio je konkurs za realizaciju tog projekta, a zainteresovani investitori mogu do 18. juna da dostave svoje ponude.

Prema konkursnoj dokumentaciji, u okviru posla biće obavljeni građevinski i zanatski radovi, instalacije vodovoda i kanalizacije, mašinske instalacije, lift, elektroenergetske instalacije, telekomunikacione i signalne instalacije, parterno uređenje i oprema za fiskulturnu salu. Prema prvim procenama, vrednost izgradnje biće oko 500.000 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.