NavMenu

Za RTB Bor zainteresovan i turski Cengiz Holding

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 14.06.2018. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: SvedOliver/shutterstock.com)Ilustracija
Rudarsko-topioničarski kompleks Bor privukao je pažnju ruskih i kineskih investitora, a prvi put je zainteresovana i jedna turska kompanija - Cengiz Holding, koja je u vlasništvu Mehmeta Čengiza, biznismena i dobrog prijatelja turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana.

Zainteresovanost ovog turskog investitora za RTB Bor potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je u Turskoj prisustvovao puštanju u rad Transanadolijskog gasovoda - TANAP.

Cengiz Holding posluje u građevinarstvu, energetici, rudarstvu i turizmu.

Kompanije Mehmeta Čengiza bave se i bakrom i alumunijumom. Prema dostupnim podacima, 2012. imali su 470 mil USD prihoda samo od građevinarstva. Među kompanijama su koje grade treći aerodrom u Istanbulu. Mehmet je povezan sa četiri upravna odbora u četiri kompanije u četiri različite industrije.


Podsetimo se, RTB Bor je u maju ostvario najveću mesečnu proizvodnju u poslednjih 20 godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.