NavMenu

Završena početna stanica gondole na Zlatiboru - Ceo projekat gotov do kraja 2018?

Izvor: Beta Utorak, 12.06.2018. 15:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na početnoj stanici gondole na Zlatiboru su završeni, a završetak celokupnog projekta se očekuje do kraja kalendarske godine, izjavila je direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Bojana Božanić.

- Radovi na izgradnji zlatiborske gondole se nastavljaju. Glavni radovi na početnoj i završnoj stanici su završeni, preostalo je uređenje terena i njihovo priključivanje na elektro mrežu - rekla je Bojana Božanić.

Ona je dodala da je dokumentacija za 36 nosećih stubova kompletirana, da su imovinski odnosi sređeni, "da očekuju dobijanje dozvole u sledećih sedam do deset dana", kao i postavljanje stubova i izgradnju međustanice do kraja godine.

- Na osnovu Studije izvodljivosti smo procenili da će gondola biti jedna od najvećih atrakcija na Zlatiboru. Očekujemo da u sledećih deset godina povećamo broj turista na milion, u odnosu na sadašnjih 320.000 i da produžimo period njihovog boravka - dodala je.

Ocenila je da su u fazi za podnošenje zahteva za izgradnju naišli na "nedostatak političke volje" i da nisu dobili pomoć od većeg broja državnih institucija, zbog čega se sa izgradnjom kasni dve godine.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović izjavio je da su radovi na promociji letnje sezone na toj planini pri kraju i da se sada usmeravaju na završetak radova na Turističkom centru Zlatibor.

- Radovi na uređenju Turističkog centra su u završnoj fazi. Ove godine ćemo ponuditi nova izletišta, pešačke i biciklističke staze - rekao je Živanović i dodao da njegova organizacija sve više promoviše koncept aktivnog odmora koji je najatraktivniji za porodice sa malom decom.

- Ove godine obeležavamo i 125. godišnjicu od početka organizovanog razvoja turizma na Zlatiboru, tako da će celo Kulturno leto i sve manifestacije biti posvećene tom jubileju - kazao je Živanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.