NavMenu

Etihad se delimično povlači i zadržava udeo u kompaniji Air Serbia?

Izvor: eKapija Utorak, 12.06.2018. 12:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Teodora Brnjoš)Ilustracija
Etihad Airways trebalo bi narednih dana da objavi da će zadržati svojih 49% udela u aviokompaniji Air Serbia, ali da neće obnoviti ugovor o uslugama menadžmenta unutar kompanije, koji ističe 1. januara 2019. godine, objavio je u ponedeljak 11. juna, EX- YU Aviation News.

Kako navodi portal, posledice prekida tog ugovora su i dalje nepoznate, ali će najverovatnije uključivati odlazak osoblja koje je postavio Etihad na ključne upravljačke pozicije, što se poklapa sa vraćanjem i određenih odeljenja iz Abu Dabija u Beograd.

Određen broj zaposlenih na visokim pozicijama u Air Serbia su zaposleni Etihada, uključujući glavnog izvršnog direktora, glavnog finansijskog direktora i direktora operacija.

Okvirni dokument o transakciji između Etihada i Vlade Srbije navodi da "pre isteka ugovora o menadžmentu, Etihad će identifikovati kompetentne ljude srpske nacionalnosti kao kandidate za ključne pozicije unutar Air Serbia".

Ovaj potez, kako navodi portal, predstavlja delimično povlačenje Etihada iz Air Serbia, ali srpska aviokomanija ostaje deo Etihad Airways partnerske alijanse, programa "frikvent flajer" ( frequent flyer) i zadržaće zajednički kod-šer.

Etihad je potpisao veliki broj ugovora sa Vladom Srbije pošto je delimično preuzeo Jat Airways pre skoro pet godina.

Ugovor o uslugama menadžmenta, čiji se završetak očekuje, pokriva veliki broj oblasti, uključujući i to da Air Serbia ima popuste na domaćem beogradskom aerodromu i da će Etihad služiti kao provajder usluga treninga.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.