NavMenu

Uskoro postavljanje prvih kilometara brze pruge Beograd-Budimpešta

Izvor: B92 Utorak, 12.06.2018. 10:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Franz Pfluegl/shutterstock.com)Ilustracija
Direktor u Ruskim železnicama (RZD International) Mansurbek Sultanov izjavio je da je ta kompanija spremna da vrlo brzo postavi prvi kilometar brze pruge Beograd-Budimpešta.

Sultanov je kazao da je što se njih tiče sve spremno da krajem juna ili početkom jula stave prvi kilometar kolovoza na brzu prugu na deonici Stara Pazova-Novi Sad, koja je deo brze pruge od Beograda do Budimpešte.

On je kazao da je u toku izgradnja najvećeg železničkog objekta, odnosno tunela i vijadukta na Fruškoj gori. Reč je o, kako je kazao, izgradnji dve cevi tunela od 2,2 km koji se nastavlja na vijadukt od 3,2 km i biće osposobljen za brzine od 200 km na sat.

- To je najteža deonice od Beograda do Budimpešte i radovi idu punom parom - naveo je Sultanov.

Prema njegovim rečima, radovi iz ruskog kredita od 800 mil USD uz srpsko učešće od 140 mil USD idu odlično, mada ima problema zbog imovinskih pitanja. Kako je naveo, iz tog kredita nabavljeno je 27 dizel motornih vozova vrednosti 100 mil USD i svi su u saobraćaju, a svaki ima po 160 putničkih mesta.


V.d. direktora Infrastrukture železnica Srbije Miroljub Jeftić zahvalio se Vladi na na 6 mlrd EUR vrednom ulaganju u srpske železnice. To su, kako je naveo, projekti i gradnje brze pruge od Beograda do Subotice, pruga Niš-Dimitrovgrad, obilaznica oko Niša i elektrifikacija te pruge, izgradnja pruge Niš-Brestovac.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.