NavMenu

Žužana Hargitai nova direktorka EBRD za Zapadni Balkan

Izvor: Beta Ponedeljak, 11.06.2018. 17:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ESB Professional/shutterstock.com)Ilustracija
Za novu direktorku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan izabrana je Žužana Hargitai koja će voditi i poslovanje u Srbiji, saopštila je ta banka.

EBRD je najavila da će Hargitaijeva tokom nedelje imati prve susrete s predstavnicima sprskih vlasti, uključujući i premijerku Anu Brnabić.

- Moj cilj će biti da dalje povećam naše investicije i podršku u oblasti ekonomske politike u regionu imajući u vidu perspektivu tih zemalja u EU. Proces približavanja i pridruživanja EU glavni je pokretač reformi, a takođe povećava atraktivnost regiona za investicije u privatni sektor - rekla je Žužana Hargitai.


Dodala je da EBRD dobro pozicionirana i spremna da pomogne u oblasti finansija i savetovanja zemljama koje su u procesu pridruživanja.

Hargitaijeva je nasledila Danijela Berga koji napušta Banku posle skoro 25 godina rada.

EBRD je vodeći investitor na Zapadnom Balkanu, a u Srbije je prošle godine investirala u dva najveća vetroparka u zemlji (Kovačica i Čibuk), ukupne snage MW300.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.