NavMenu

Dobro poslovanje u 2017. novosadskoj Tržnici donelo profit od 46 miliona dinara - Satelitska pijaca i dalje na čekanju

Izvor: Dnevnik Petak, 08.06.2018. 10:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: glen photo/shutterstock.com)Ilustracija
Na tromesečnom nivou, JKP Tržnica posluje pozitivno, sa 15 do 16 miliona dobiti, a tokom 2017. godine ona je iznosila oko 46 miliona, od čega će polovina vrlo brzo biti uplaćena u budžet Grada Novog Sada.

Direktor JKP Tržnica Dušan Bajić kaže da je Tržnica firma koja od 2001. godine beleži minimalno pozitivno poslovanje, iako od 2013. nisu povećane cene.

- Kao i ostala javna preduzeća, osnovani smo da zadovoljimo potrebe građana po što nižim cenama, dok uz dobro domaćinsko poslovanje i dalje uspevamo da ostvarimo profit, što je više nego odlično - objasnio je Bajić.

Što se tiče broja zaposlenih, on je čak ispod mere Zakona o minimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, a kako kaže sagovornik Dnevnika, i nivo plata je ispod odobrenog.

Po direktorovim rečima, na Limanskoj pijaci nedavno je instalirano 27 vitrina, što znači da je kompletna pijaca obnovljena rashladnim telima. Takođe, od početka godine, kroz poboljšanje uslova rada i kroz opremu, Tržnica se trudi da poboljša kvalitet usluga.

On je dodao i da su konačno zaokružili ciklus elektronske naplate pijačarine i da su jedini u Srbiji koji tako posluju.

- To znači da Tržnica može, preko interneta, da proveri u svakom momentu koliko je pijačarina plaćeno na svakoj pijaci - objasnio je Bajić.

Po Bajićevim rečima, budućnost Tržnice ogleda se u veletržnici koja bi u budućnosti trebalo da zameni Kvantašku pijacu.

– Nama je mesto na periferiji, na nekom pristupnom putu, ne preterano daleko, i ubeđen sam, iz nekih razgovora s ljudima koji vode Grad, da će se ove godine odrediti lokacija na koju bi se prebacio Kvantaš – rekao je Bajić.

On je dodao i da je Tržnica spremna da iz sopstvenih izvora, što od uštede, što od kreditnog zaduženja, finansira nekih 35, pa čak i 40% ukupne investicije.

Iako se čini da su ulaganja značajna, Bajić je istakao, da svi projekti veletržnice bi trebalo da zaposle oko 50 radnika a da bi dobit bila oko 60 do 100 miliona dinara godišnjeg prihoda.

Satelitska pijaca za sada na čekanju

Ilustracija (Foto: Anna Dickie/shutterstock.com)Ilustracija
Kako je objasnio sagovornik Dnevnika, projekat Satelitske pijace je svetski, ali, po njegovom mišljenju, relativno manja gradska pijaca ne treba da bude urađena u tamnom staklu, aluminijumu i mermeru. Kada se bude probijao Bulevar Bate Brkića, Tržnica će biti spremna da sve što je potrebno se sruši i preseli u roku od 24 sata, ne dalje od 50 metara, kako bi zakupci mogli da rade što pre.

Prema Bajićevim rečima, kada su u pitanju Organske ulice na Ribljoj pijaci, polako se gase jer nažalost, nema kupaca, kao što je bio slučaj i 2010. godine s Temerinskom pijacom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.