NavMenu

IKEA od 2020. prestaje da prodaje plastične proizvode za jednokratnu upotrebu

Izvor: seebiz.eu Petak, 08.06.2018. 09:02
Komentari
Podeli
Švedski maloprodajni div IKEA najavio je da će do 2020. godine prestati da prodaje plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, prenose britanski mediji.

Prodaja će biti obustavljena u svim trgovinskim objektima širom sveta, a iz švedske kompanije dodaju da će ubuduće kreirati proizvode koji će moći da se preprave, preprodaju i recikliraju.

Potez švedske kompanije nadovezuje se na najavu Europske unije da će zabraniti plastične proizvode poput slamki, higijenskih i štapića za mešanje pića, te držača balona.

Plastika za jednokratnu upotrebu može teško ugroziti život u morima, napominje BBC.

Najava obustave prodaje plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu sastavni je deo planova kompanije IKEA da ubuduće u proizvodnji koristi isključivo obnovljive materijale, kao i one koji se mogu reciklirati. Takođe žele da do 2025. potpuno eliminišu emisiju štetnih gasova.

U planu je i povećanje ponude bezmesnih jela i grickalica u restoranima kompanije IKEA.

- Zbog naše veličine i globalnog dosega imamo priliku da inspirišemo više od milijardu ljudi i omogućimo im da žive bolje, u okviru granica koje naša planeta može da podnese - kazao je izvršni direktor Inter IKEA Group, Torbjorn Loof.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.