NavMenu

Evo kojim dečijim knjigama se odrasli najradije vraćaju

Izvor: Dnevnik Utorak, 05.06.2018. 19:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vipman/shutterstock.com)Ilustracija
U istraživanju nedavno sprovedenom u Engleskoj, Luisova knjiga "Lav, veštica i orman", prva iz serije o izmišljenoj zemlji Narniji, izabrana je za dečiji naslov koji bi odrasli najradije ponovo pročitali.

Poznati fantastični roman u ovom glasanju pobedio je Tolkinovog "Hobita", Kerolovu "Alisu u zemlji čuda", i mnoge druge omiljene omladinske i dečije naslove.

U ovom istraživanju dve trećine odraslih izjasnilo se da im čitanje pomaže da se opuste i zaspe, i da je u tome naročito efikasna fantastika, prenosi Independent.

Među trideset izglasanih knjiga našli su se i "Čarli i fabrika čokolade", "Životinjska farma", "Ostrvo s blagom", "Gospodar prstenova", "Knjiga o džungli", "Robinzon Kruso", "Vini Pu", "Petar Pan", "Lovac u žitu", "Čarobnjak iz Oza", "Avanture Haklberi Fina", "En iz Zelenih zabata"...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.