NavMenu

Saobraćaj kao motor razvoja privrede - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Utorak, 29.05.2018. 10:29
Komentari
Podeli
Poslovni portal eKapija objavio je danas Tematski bilten: Saobraćaj - motor razvoja privrede. U novom tematskom biltenu pročitajte:

1. Koji infrastrukturni projekti se trenutno realizuju u Srbiji, ko ih finansira i kakve su šanse za domaće kompanije da učestvuju kao izvođači ili podizvođači?
2. Kako promene na tržištu utiču na špeditere, koji su glavni izazovi u poslovanju i zašto je važno uvođenje motora sa Euro 6 standardom?
3. Šta privlači strane kompanije da otvaraju pogone za proizvodnju auto delova i dodatne opreme u Srbiji?
4. Koliko je električnih vozila registrovano u Srbiji, kakva im je perspektiva i kakvi su planovi države u ovoj oblasti?
5. Kako konkurencija u avio i železničkom saobraćaju utiče na tržište i krajnje korisnike?

O ovim temama razgovarali smo sa predstavnicima državnih institucija, strukovnih udruženja, prevoznicima, trgovcima naftnim derivatima i rezervnim delovima, low cost kompanijama, proizvođačima opreme, stručnjacima za saobraćaj...

Sa Marinkom Ukropinom, generalnim direktorom kompanije SGS za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH i Crnu Goru, razgovarali smo o kvalitetu goriva u Srbiji i značaju kontrole naftnih derivata za stepen sigurnosti i pouzdanosti voznog parka, ali i za stanje državnog budžeta.

Kompanija Milšped predstavila je svoje poslovanje i planove za naredni period u kome planira otvaranje poslovnica u Kini i SAD.

Preduzeće Bodena iz Temerina više od dve decenije uspešno posluje na tržištima Srbije i BiH, a nedavno je ostvarila značajno partnerstvo sa belgijskim partnerima, dok je kompanija Orbico pokrenula projekat Shell brzih servisa na teritoriji Srbije. Predstavnici Pionir Petrola, koji je prvi na srpskom tržištu u ponudu uvrstio domaći aditivirani evrodizel, najavili su širenje poslovanja.

U novom Tematskom biltenu eKapije možete čitati i o prvom brzom punjaču za električna vozila kompanije ABB koji je instaliran u Beogradu, i o pametnim prikolicama Krone koje koriste novu tehnologiju telematike. O pametnom saobraćaju govorili su i predstavnici kompanije FLIR Systems čiji pametni senzori unapređuju kvalitet saobraćaja.


Kompanija cargo-partner nastavlja da usavršava svoja logistička rešenja, a WTO Srbija priprema novi logistički centar do kraja 2018.

O primeni nemačkih iskustava u modernizaciji srpskih pruga govorili su predstavnici kompanije DB Engineering & Consulting, a za kraj smo vam pripremili i interesantnu priču o japanskim "letećim" vozovima.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.

Pozivamo vas da i vi budete deo tematskih biltena: predstavite svoj rad i usluge koje nudite na tržištu, planove za naredni period, dajte svoj osvrt o temi i dodatno pojačajte svoju vidljivost kod čitalaca našeg portala.

PDF izdanje Tematskog biltena možete preuzeti OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.