NavMenu

Osam srpskih kompanija predstavlja proizvode na "Zelenoj nedelji" u Berlinu od 16. do 25. januara

Izvor: Beta Četvrtak, 15.01.2009. 13:22
Komentari
Podeli

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi iz Srbije biće predstavljeni se na sajmu hrane "Zelena nedelja" koji se održava od 16. do 25. januara u Berlinu, saopštila je danas (15. januar 2008. godine) Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA).

Kako je navedeno, na ovoj manifestaciji na kojoj će učestvovati više od 1.000 izlagača iz 60 zemalja, biće predstavljeni džemovi, ajvari, rakije, vina, peciva i pečurke osam srpskih kompanija.

Na srpskom nacionalnom štandu biće predstavljeni proizvodi od pečuraka kompanije "Interfood 60", slatkiši firme "Art Ival", proizvodi od žitarica "Fidelnike", prerađeno voće i povrće kompanija "Foodland" i "Medoprodukt", čajevi i lekovito bilje "Kirke", kao i domaće rakije firmi "Stara sokolova" i "Voćar Kopaonik".

U saopštenju je naglašeno da se sajam "Zelena nedelja" održava više od 80 godina i najznačajnija je manifestacija u oblasti agrarne politike, koja ima veliki marketinški i politički značaj i kojom se početkom svake godine najavljuju glavni pravci i strateški ciljevi
poljoprivrede u svetu.

Dodaje se da će osim izložbi na kojima će zemlje predstavljati karakteristične poljoprivredne i prehrambene proizvode, sajam pratiti i agrarno-politički forum.



Kako je najavljeno, u srpskoj delegaciji biće i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Saša Dragin koji će održati sastanke sa ministrima poljoprivrede Austrije, Ukrajine, Rusije i nemačke pokrajine Baden-Virtemberg.

Srbija se ove godine po četvrti put predstavlja na sajmu hrane "Zelena nedelja" u Berlinu, a pokrovitelj ovogodišnje prezentacije srpske poljoprivredno-prehrambene ponude je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a organizator je SIEPA uz podršku Nemačke organizacije za tehničku saradnju - GTZ.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.