NavMenu

VESIĆ: Na proleće izgradnja postrojenja za preradu otpada u Vinči

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 28.05.2018. 15:17
Komentari
Podeli
Goran Vesić (Foto: beograd.rs)Goran Vesić
Izgradnja postrojenja za preradu komunalnog otpada u Vinči počeće na proleće sledeće godine, najavio je gradski menadžer Goran Vesić, podsetivši da se taj projekat radi u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijama iz Francuske i Japana.

Deponiju Vinča, osim Vesića, obišli su i ambasadori Japana i Francuske, Đuinići Marujama i Frederik Mondolini, koji su naglasili da će problem jedne od najvećih deponija u svetu uskoro biti rešen.

Vesić je podvukao da je ovo najvažnije javno-privatno partnerstvo koje se desilo u Srbiji od kada je usvojen Zakon o javno-privatnom partnerstvu, te dodao da je vrednost tog projekta 333 mil EUR.

Govoreći o dinamici sprovođenja projekta, gradski menadžer je istakao da će do oktobra biti završena izmena Plana detaljne regulacije, a u oktobru će, kaže, Skupština Grada usvojiti taj Plan.

- Do kraja godine mi ćemo izdati građevinsku dozvolu za izgrađu postrojenja, a Plan detaljne regulacije je osnov za izdavanje građevinske dozvole - objasnio je Vesić.

Kaže da se na deponiji Vinča više od 40 godina odlaže svo beogradsko smeće i s obzirom da je ta deponija "pred zatvaranjem" - Beograd bi, ističe, imao problem sa odlaganjem smeća u narednih 10 godina da taj problem nije rešen kroz projekat sa japanskim i francuskim partnerima.

- Ovo je najveći ekološki problem na teritoriji Srbije. Takođe, ova deponija je proglašena za jednu od 10 najvećih u svetu, i jedna od dve u Evropi, dok je druga na teritoriji Rusije - ukazao je Vesić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.