NavMenu

Litvanski Civinity preuzeo novosadski Stan

Izvor: Radio 021 Petak, 25.05.2018. 12:20
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: photosmatic/shutterstock.com)Novi Sad
Komisija novosadskog JKP Stan prihvatila je ponudu litvanske firme Civinity za javno-privatno partnerstvo, saznaje 021.

Ponuda je dostavljena u pregovaračkom postupku, jer otvorena javna nabavka nije uspela.

Gradonačelnik Miloš Vučević je potvrdio da je konzorcijum iza kojeg stoje Litvanci dopunio svoju ponudu u pregovaračkom postupku i da je nakon toga Komisija razmatrala ponudu i prihvatila je.

- Civinity trenutno formira posebno privredno društvo. Najkasnije do 30. juna pred odbornicima Skupštine grada mora da se nađe predlog odluke o javno-privatnom partnerstvu u JKP Stan - kaže Vučević.

Podsetimo da je u otvorenoj javnoj nabavci ponuda Litvanaca odbijena, jer nisu dostavili sva dokumenta koja su bila potrebna, kao što su podaci o pruženim uslugama za period od 2015. do 2017. godine na održavanju najmanje 500.000 kvadrata, akreditaciju da poseduju sertifikate ISO 9001 i 14001, a nisu imali ni odgovarajuće M obrasce o zaposlenim radnicima.

S obzirom na to da je njihova ponuda sada prihvaćena, pretpostavka je da je litvanska firma ovog puta dostavila sve neophodno.

Inače, Civinity nije dostavio ponudu pod tim imenom firme, nego kroz svoje ćerke firme i partnere FM Holding iz Novog Sada i litvanski Busto Valda sa podizvođačem slovenačkom Javnom rasvetom (Javna razsvetljava).


Tenderom je predviđeno da privatni partner uđe u Stan koji godinama ima velike finansijske probleme, i da se osnuje novo preduzeće Stan NS koje će dobiti poslove održavanja dimnjaka i javne rasvete u Novom Sadu, kao i mogućnost pružanja usluga održavanja zgrada. Privatni partner će imati 70% udela u Stan NS, a ostalo Grad.

Obaveza će biti da se izmire zaostala dugovanja JKP Stan od oko 500 miliona dinara i da se prihvati 138 radnika sadašnjeg JKP Stan, a za ostalih više od stotinu isplate otpremnine.

Litvanci su bili jedini zainteresovani za JKP Stan u protekle tri godine, otkako se pominje javno-privatno partnerstvo kao moguće rešenje za ovo gradsko preduzeće.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.