NavMenu

Dani Monmartra na Skadarliji od 26. do 28. maja

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2018. 09:16
Komentari
Podeli
Manifestacija će biti otvorena 26. maja ispred Kuće Đure Jakšića (Foto: Maja Tomic/shutterstock.com)Manifestacija će biti otvorena 26. maja ispred Kuće Đure Jakšića
Dani Monmartra na Skadarliji održaće se od 26. do 28. maja, a svi posetioci uživaće u izložbi fotografija, francuskoj šansoni, srpskim i francuskim vinima i specijalitetima, najavio je u sredu (23. maja 2018. godine) gradski menadžer i pokrovitelj ove manifestacije Goran Vesić.

Vesić je istakao da je veoma zadovoljan što je obnovljena saradnja Skadarlije i Monmartra, odnosno Beograda i Pariza, prenosi Beoinfo.

– Malo je poznato da su Skadarlija i Monmartr pobratimljeni od 1977. godine, ta se povelja čuva i danas, i na osnovu toga svake godine su održavani uzvratni susreti. To je trajalo do raspada Jugoslavije kada je tradicija prekinuta. Obnova je pokušana 2012. godine i nije ponovo zaživela, a ja verujem da smo sada uspeli da obnovimo saradnju i nastavimo ovu lepu tradiciju između dva umetnička kvarta i dva grada. Monmartr i danas ima tablu na kojoj piše da su pobratimljeni sa Skadarlijom i veoma su ponosni na taj čin. Zato sam siguran da će obnova tradicije biti samo prirodan nastavak saradnje – podsetio je gradski menadžer.

On je podsetio da će Dani Monmartra na Skadarliji biti promocija ne samo ovog pariskog kvarta, već i francuske kulture, umetnosti, kuhinje i francuskog načina života.

– Kada se mi u oktobru budemo predstavljali na Monmartru, takođe ćemo promovisati i srpsku kulturu, umetnost, kuhinju i turizam – kazao je Goran Vesić.

Manifestacija Dani Monmartra na Skadarliji biće otvorena u subotu, 26. maja 2018. u 17 časova ispred Kuće Đure Jakšića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.