NavMenu

Ponovo na prodaju deo autobuske stanice ATP Vojvodina u Novom Sadu - Početna cena 2,55 mil EUR

Izvor: eKapija Nedelja, 20.05.2018. 12:14
Komentari
Podeli
(Foto: s_oleg/shutterstock.com)
Generalni direktor preduzeća ATP Vojvodina oglasio je, na osnovu izmenjenog plana reorganizacije, prodaju nepokretne imovine tog preduzeća javnim nadmetanjem.

Kako se navodi u oglasu, imovina je podeljena u dve celine.

Prvu celinu čine novi servis za autobuse površine 2.821 m2, kao i manji objekat površine 71 m2. Početna cena za ovu imovinu je 1,68 mil EUR.

Drugu celinu čine stari servis za autobuse površine 2.118 m2 i stara upravna zgrada površine 504 m2, a početna cena za ovu imovinu je 896 hiljada EUR.

Javno nadmetanje održaće se 21. juna, a rok za uplatu depozita ističe tri dana ranije.

Ova imovina nuđena je na prodaju i 2015, kada je početna cena novog servisa bila 2,4 mil EUR, a starog 1,28 mil EUR.

Inače, ovom licitacijom bi se površina na kojoj se nalazi autobuska stanica koju je svojevremeno sagradio Ilija Dević dok je bio vlasnik ATP Vojvodine pre poništenja privatizacije prepoloviti i u vlasništu onog što je ostalo od ovog preduzeća u stečaju će ostati samo zgrada nove stanice od skoro 5.000 kvadrata.

Podsetimo da je Ilija Dević kupio ATP 2004. godine, a nova stanica je otvorena 2007. godine, ali je zatvorena posle nekoliko meseci zbog toga što niko nije koristio njene usluge. Dević je optužio novosadsku vlast da su mu naneli štetu time što nisu zatvorili Međumesnu autobusku stanicu koja je u vlasništvu Grada.

Agencija za privatizaciju je u međuvremenu zbog nepridržavanja odredaba ugovora o prodaji ATP-a raskinula ugovor sa Devićem, a firma je otišla u stečaj. Dević je takođe tužio Grad po više osnova.

Više detalja pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.