NavMenu

Zincomet u Paraćinu počinje proizvodnju do početka 2019. - Bugari otvaraju prvo postrojenje u Srbiji za preradu cinkove prašine

Izvor: Beta Subota, 19.05.2018. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Bugarska kompanija Zincomet, koja počinje izgradnju objekta u Industrijskoj zoni Zmič u Paraćinu, s proizvodnjom bi trebalo da počne krajem ove ili početkom sledeće godine.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da je reč o investiciji od oko 500.000 EUR.

- Vlasnik namerava da izgradi 1.200 kvadrata proizvodno-poslovnog prostora, gde će za početak raditi devet ljudi, a kasnije će zaposliti još radnika - najavio je Paunović.

Objekat bi trebalo da bude izgrađen do kraja ove godine i da tada ili početkom sledeće godine počne proizvodnja.

Zincomet, vlasnika Velimira Jotova iz Sofije, planira proizvodnju tehničkog cink oksida. To će biti prvo postrojenje u Srbiji za preradu cinkove prašine koja se koristi u prehrambenoj industriji, u proizvodnji mineralnog đubriva, guma, ali i kozmetike.

U Industrijskoj zoni Zmič 14 preduzeća već radi, gradi objekte ili se priprema za izgradnju. Među njima četiri su iz susedne Ćuprije i dva iz inostranstva, jedno je zakupilo objekat a drugo će graditi fabriku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.