NavMenu

Izvoz RTB Bor bolji za trećinu u prva četiri meseca 2018.

Izvor: Beta Četvrtak, 17.05.2018. 14:09
Komentari
Podeli
(Foto: Ljubiša Aleksić/RTB Bor)
Od početka godine RTB Bor je u inostranstvo izvezao 9.435 tona bakra, što mu je, zajedno sa prodajom ostalih proizvoda, obezbedilo 34% veći izvoz u odnosu na isti period prošle godine.

- Englezi su otkupili sve količine srebra, platine i paladijuma, dok je u Poljsku otpremljen sav selen i plavi kamen. Bakar iz Bora prodavan je u Nemačkoj, Turskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj - navodi se u saopštenju te kompanije, koje je potpisala G. Tončev Vasilić.

Devizni priliv od prodaje bakra, srebra, platine, paladijuma, selena, sumporne kiseline i plavog kamena u prva četiri meseca iznosio je 80,2 mil USD.

Od januara do aprila RTB Bor je, pored svog osnovnog proizvoda - bakra, na stranom tržištu prodao i šest hiljada tona sumporne kiseline, tonu i po srebra, 430 tona plavog kamena, 11,7 tona selena, 13,2 kilograma paladijuma i kilogram i po platine.


Domaćim prerađivačima, Sevojnu i Pometonu, RTB Bor je od početka godine isporučio bakar u vrednosti 12,4 mil USD. Taj bakar je u obliku žice, limova, traka, praha ili trupaca, takođe završio u inostranstvu.

Prihod od prodaje bakra u aprilu iznosio je 13,1 mil USD, a prodajom paladijuma, selena, sumporne kiseline i plavog kamena kompanija je zaradila dodatne 723.000 USD i ostvarila ukupan izvoz u iznosu 13,8 mil USD. Proizvodi RTB-a Bor prodavani su aprila u Poljskoj, Nemačkoj, Turskoj, Hrvatskoj, Italiji, Bugarskoj i Rumuniji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.