NavMenu

Počela izgradnja kompleksa za konjički sport i hipoterapiju u Rumi - Otvaranje u avgustu 2018. (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 16.05.2018. 10:00
Komentari
Podeli
Budući izgled kompleksaBudući izgled kompleksa
U Rumi je počela izgradnja kompleksa za konjički sport i hipoterapiju na obodu grada, nadomak Tivolske ulice, saopšteno je na sajtu ove lokalne samouprave.

Izgradnja otvorenog i zatvorenog manježa za konje i štale, deo je projekta HORIS - Konjičke rute Srem, koji se finansira u okviru Programa prekogranične saradnje Interreg IPA Hrvatska-Srbija 2014-2020, a realizuju ga i sufinansiraju partneri na projektu Opština Nijemci, Opština Ruma, Konjogojsko udruženje Vranac, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola Stevan Petrović-Brile i Udruženje Konjički klub "Srem iz Sremske Mitrovice.

- Osim unapređenja turističkih potencijala, promocije konjičkog sporta u Sremu, posebna vrednost projekta je uspostavljanje hipoterapije koja je delotvorna za osobe sa funkcionalnim ograničenjima, neuromotornim i senzornim disfunkcijama - kaže predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

- Na periferiji grada sada ćemo imati kompleks koji će biti dostupan ne samo deci kojoj je potrebno terapijsko jahanje, već i svoj drugoj deci i građanima. Ovim projektom upotpunićemo i turističku ponudu našeg grada i promovisati konjički sport - kazao je predsednik Mančić i napomenuo da je parcela od oko jednog hektara na periferiji grada prava lokacija za izgradnju ovog kompleksa.

Završetak radova se očekuje krajem avgusta nakon čega je planirana nabavka konja i otvaranje kompleksa.

- Planirana je nabavka jednog terapeutskog konja, koji će proći potrebnu obuku i koji će služiti isključivo za svrhe terapeutskog jahanja. Po metodologiji koju preuzimamo iz evropskih zemalja kupićemo konja i angažovati ljude koje će pohađati stručne edukacije za sprovođenje terapije. U štali je planiran prostor za još tri konja koji će služiti za školu jahanja. Ti konji će takođe biti pripremljeni za rad sa decom, ali se neće koristiti za terapije - izjavio je Dragan Kosanović, šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj i dodao da Opština Ruma strateški razvija čitavu ovu oblast i zajedno sa svim partnerima regionalno razvija oblast konjičkog sporta, konjičkog turizma i terapeutskog jahanja.

Ukupan odobreni budžet projekta Horis je 1,4 mil EUR, a eKapija je već detaljnije pisala o njemu.


Kako će centar hipoterapije izgledati pogledajte u našoj galeriji

Fotogalerija
Ruma dobija centar hipoterapije
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.