NavMenu

Srbija i Egipat zainteresovani za saradnju u oblasti saobraćaja - Letovi između Beograda i Kaira važni za povezivanje Balkana i Afrike

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.05.2018. 15:31
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Egipta Amrom Alguvejlijem o saradnji dveju zemalja u oblasti saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Kako prenosi sajt Vlade Srbije, Mihajlović je istakla da postoji otvoren prostor za unapređenje saradnje ne samo na polju saobraćaja, već i u domenu građevinarstva i infrastrukture, imajući u vidu veliki broj projekata koje Srbija realizuje ili planira da to učini.

Alguvejli je rekao da odnosi Srbije i Egipta imaju dugu tradiciju i dobru osnovu za dalje unapređenje bilateralne saradnje.

On je naglasio da, pored toga što postoji značajan porast broja srpskih turista koji posećuju Egipat, postoji i potreba za uspostavljanjem direktnog leta između Beograda i Kaira, kao dve važne tačke za povezivanje Balkana i afričkog kontinenta.

Takođe, tokom susreta je bilo reči i mogućnostima za razmenu iskustava u oblasti vodnog saobraćaja, pre svega kada se govori o turizmu i učešću egipatskih građevinskih kompanija na sajamskim manifestacijama u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.