NavMenu

Hellenic Sugar garantuje proizvođačima cenu šećerne repe od 32 evrocenta

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.05.2018. 13:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: igorstevanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Hristos Aleksopulos, portparol grčke kompanije Hellenic Sugar, izjavio je danas da ta kompanija, u čijem je vlasništvu Fabrika šećera u Crvenki, garantuje ugovorenu cenu šećerne repe od 32 evrocenta.

On je dodao je da će Hellenic Sugar pratiti cenu šećera na Londonskoj berzi i kako ona bude rasla kompanija će povećavati svoju cenu. Aleksopulos je kazao da su zagarantovana cena i isplata stimulativni i ocenio da "prinos od 60 tona šećerne repe po hektaru i digestiju (količinu šećera), veću od 15%, nije teško ostvariti".


Govoreći o ceni šećera, Aleksopulos je istakao da je suša prošle godine umanjila prinos, "ali su nepovoljni tržišni uslovi, zbog ukinute kvote za prodaju šećera Evropske unije, uslovili pad cene šećera na tržištu".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.