NavMenu

Još jedna firma iz Turske prevoziće robu za Evropu preko Srbije - Vozovi Mars Logistics saobraćaće dva puta mesečno

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 07.05.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)Ilustracija
Turska logistička kompanija Mars Logistics odlučila je da za prevoz robe ka zemljama Zapadne Evrope i obrnuto koristi tranzitni put preko Srbije i usluge srpskog preduzeća Srbija kargo.

Prvi kontejnerski voz Mars Logisticsa, koji je 5. maja otpremljen iz terminala Halkali u Istanbulu, prispeo je noćas, pola sata posle ponoći, na granični prelaz Dimitrovgrad i posle svih neophodnih procedura nastavio jutros putovanje kroz Srbiju, prema Subotici i dalje ka Duisburgu u Nemačkoj, kao svom krajnjem odredištu, saopštio je iz Srbija kargo.

Planirano je da u početnom periodu na mesečnom nivou saobraćaju po dva voza turske kompanije u oba smera.


Iz Srbija karga poručuju da će nastaviti intenzivne pregovore sa komitentima u cilju realizacije novih prevoza, i nadaju se povećanju obimu transporta robe iz pravca istoka ka zapadu i novim vozovima na železničkom Koridoru 10.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.