NavMenu

VULIN: Migovi iz Belorusije stižu do početka 2019.

Izvor: Beta Ponedeljak, 30.04.2018. 10:03
Komentari
Podeli
Aleksandar Vulin (Foto: minrzs.gov.rs)Aleksandar Vulin
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će najkasnije do početka iduće godine iz Belorusije stići još četiri lovačka aviona Mig-29, koje će ta zemlja poslati Vojsci Srbije.

- Krajem ove ili početkom iduće godine bićemo bogatiji za četiri Miga-29, zahvaljujući sporazumu predsednika Vučića i Lukašenka. Baš kao što smo jači za šest migova zahvaljujući dogovoru sa Putinom - rekao je Vulin za list Blic.

Vulin je rekao da ukupno 14 srpskih, ruskih i beloruskih Migova 29, koliko će Vojska Srbije tada imati, neće proći samo remont, nego i proces modernizacije, ali nije želeo da precizira koliko će to da košta.

- Nije praksa da se javno govori o brojkama, ali ću vam reći da ćemo ukupnu nabavku, remont, modernizaciju, obuku pilota rezervne delove i naoružanje, platiti daleko manje nego što su tržišne cene - rekao je Vulin.


Govoreći o ranijim planovima da se nabave i protivavionski raketni sistemi za Vojsku Srbije, Vulin je rekao da svaka vojska nastoji da se ojača i da preostaje da se isto uradi i sa PVO.

- Vrlo brzo očekujem uvođenje u naoružanje i blizu 40 različitih oružja, oruđa ili opreme iz domaće proizvodnje. Nora, samohodna haubica je među njima - rekao je Vulin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.