NavMenu

Direktna banka i zvanično vlasnik Piraeus banke Beograd - Konačno spajanje u novembru 2018.

Izvor: eKapija Utorak, 24.04.2018. 15:53
Komentari
Podeli
Direktna bankaDirektna banka
Direktna banka Kragujevac saopštila je u ponedeljak (23. aprila 2018. godine) da je zvanično kupila 100% vlasništva Piraeus banke Beograd od Piraeus bankarske grupe, sa ciljem širenja poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Direktna banka kao univerzalna banka, usmerena je na servisiranje fizičkih lica, kao i malih i srednjih preduzeća, a svoju ponudu bankarskih proizvoda i usluga konstanto dopunjuje u skladu sa zahtevima lokalnog tržišta.

Integracija sa Piraeusom obezbediće bolju dostupnost Direktne banke klijentima, jer će se ovom integracijom prodajna mreža banke uvećati za čak 50%, navedeno je u saopštenju.

Nakon spajanja, koje se očekuje u novembru 2018. godine, banke će poslovati pod imenom Direktna banka i imaće objedinjenu mrežu poslovnica širom Srbije i imovinu od približno 500 mil EUR, navodi se.

Direktna banka je samo u prethodnoj godini, kada je kupila i Findomestic banku Beograd, zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara, a sa pozitivnim trendom poslovanja nastavlja i u 2018. godini, čemu svedoči dobit prvog kvartala u iznosu od 118 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.