NavMenu

Novi zakon o turizmu u Crnoj Gori - Tajni gost ocenjuje hotel

Izvor: Novosti Ponedeljak, 23.04.2018. 08:56
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Jedna od novina u novom zakonu o turizmu Crne Gore jeste i institucija tajnog gosta. Ipak, malo ko od vlasnika hotela rivijeri je čuo da im može doći tajni gost koga angažuje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, pišu Novosti.

- Tajni gost će pratiti primenu uslova za dodeljenu kategoriju četiri i više zvezdica, primenu standarda u smeštajnim kapacitetima i davati ocenu kvaliteta usluge boraveći inkognito u ugostiteljskom objektu, bez najave, najmanje 24 časa - objasnili su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Novim zakonom o turizmu, tajni gost pre, tokom i nakon boravka u ugostiteljskom objektu ne sme odati cilj svoje posete. Takođe, on sačinjava zapisnik sa ocenom i stručnim mišljenjem o ispunjavanju uslova koji dostavlja resornom ministarstvu.

Ukoliko se na osnovu zapisnika tajnog gosta utvrde odstupanja u pogledu nivoa dodeljene kategorije i standarda kvaliteta, zapisnik se dostavlja nadležnoj inspekciji.

Većina vlasnika hotela visoke kategorije smatra da je dobro što se uvodi ova provera. Vlasnik i direktor hotela Sea Fort u Sutomoru Goran Leković kaže da takvom vrstom kontrole hotelijer kroz održavanje kvaliteta unapređuje poslovanje.


- Takva kontrola bi trebalo da se uvede i kod vlasnika privatnog smeštaja - jasan je Leković.

I vlasnik Kalamper hotel & spa u Dobroj Vodi Eki Kalamperović ističe potrebu takve kontrole, jer su standardi dosta oštriji na početku, pri kategorizaciji.

Provera kategorizacije obavlja se na svakih pet godina.

Na pragu letnje turističke sezone, vlasnici hotela i manjih smeštajnih kapaciteta očekuju da će ove godine ranije primiti prve goste.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.