NavMenu

Granični prelazi dobijaju video nadzor - Gužve na granicama uskoro uživo na internetu

Izvor: Južne vesti Nedelja, 22.04.2018. 18:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Kolike su gužve na granicama Preševo i Gradina, građani će početkom letnje sezone moći će da vide uživo na sajtu MUP-a i Auto-moto saveza, jer će prema najavama do tada biti postavljene kamere.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštavaju da su kamere već postavljene na graničnom prelazu Batrovci, gde su i najveće gužve, a plan je da do početka leta još tri prelaza dobiju video-nadzor, među kojima su i granice sa Makedonijom i Bugarskom.

To će omogućiti građanima da preko sajta MUP-a ili AMSS-a, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, pred putovanje uživo vide kolike su gužve na nekom prelazu.

Kamere koje se postavljaju na graničnim prelazima, dodaje predsednik AMSS Mirko Butulija, olakšaće putovanje građanima, jer će uživo moći da vide kolike su kolone. Podseća da preko sajta AMSS i broja 1987 vozači već mogu da saznaju kakvo je stanje na putevima i granicama.


Butulija najavljuje da će uskoro biti napravljena i aplikacija, koja će vozačima dati sve neophodne informacije o tome kakvo je stanje na graničnim prelazima.

Inače, 75 graničnih prelaza u Srbiji, kako kaže Rebić, tokom 2016. godine prešlo je 64 miliona putnika, a taj broj se povećao za 6,5 % prošle godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.