NavMenu

Dodeljene nagrade "Diskobolos 2008"

Izvor: Beta Petak, 19.12.2008. 09:12
Komentari
Podeli

Jedinstveni informatički savet Srbije sinoć (18. decembar 2008. godine) je nagradio kompanije "Geneko" iz Beograda za sistem bežičnog povezivanja fiskalnih kasa sa serverom Poreske uprave i "Energosoftu" iz Novog Sada za sistem upravljanja trgovinom struje.

Nagrađeni su i "Delta sport" za softerski sistem za maloprodaju, kao i Ministarstvo zdravlja Srbije i Evropska agencija za rekonstrukciju za razvoj zdravstvenog informacionog sistema za osnovne zdravstvene i farmaceutske usluge.

Među organizacijama koje su dobile nagradu "Diskobolos" su i Nacionalna služba za zapošljavanje za informacioni sistem te institucije i "PTT Srbija" za informacioni sistem u toj kompaniji.

Od inostranih kompanija nagrađeni su zagrebački "Infomare" za poslovni sistem za autoindustriju i jedan projekat iz Šri Lanke za softer za samostalno obrazovanje.

Nagrađene su i kompanije "Lanaco" iz Banja Luke, "Siemens", "Čikom" iz Podgorice i grupa "Konsing".

Za najbolji stručni skup proglašen je "Telfor", a za stranog partnera "Nortel", najbolji izdavač u tom sektoru je "Mikro knjiga", a najbolja RTV emisija "LIVE-e-TV" na Internet televiziji.

Povodom 14. dodele nagrada "Diskobolos" ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić ocenila je da je informatički sektor najdinamičniji i da predstavlja sektor značajan za razvoj zemlje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.