NavMenu

DRAGIN: Subvencije poljoprivrednicima neće biti smanjene

Izvor: Beta Sreda, 17.12.2008. 09:55
Komentari
Podeli

Saša DraginSaša Dragin

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je juče (16. decembar 2008. godine) da subvencije poljoprivrednicima u 2009. godini neće biti smanjene zato što je napravljena ušteda u nekim drugim stavkama agrarnog budžeta.

- Uspeli smo da sačuvamo supstancu budžeta koja se odnosi na subvencije registrovanim, profesionalnim poljoprivrednim gazdinstvima tako da će oni u sledećoj godini moći da očekuju kvalitetne podsticaje od države za razvoj svoje proizvodnje- kazao je Dragin novinarima nakon dodele donacije Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

Kako je istakao, Ministarstvo neće podsticati poljoprivredna preduzeća koja su u rukama velikih zemljoposednika, "jer oni treba da svoju sreću nađu na tržištu".

- Oni novca imaju koliko god hoće, ne mora i država da im daje- kazao je Dragin i istakao da država "pare neće davati ni onima koji žive u gradu i koji se bave drugim zanimanjima, a zemlju su kupili jer su imali viška novca".

Sve ono što imamo u budžetu moramo da dajemo onima kojima je najviše potrebno, a to su ljudi koji isključivo žive od poljoprivrede i žive na selu, zaključio je ministar poljoprivrede.

Tagovi:
Saša Dragin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.