NavMenu

Kineske kompanije traže partnere iz Srbije za rekonstrukciju pruge Beograd-Budimpešta - Rok za ponuđače 4. maj

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.04.2018. 15:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)Ilustracija
Modernizacija i rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Beograda do Stare Pazove, počela je krajem novembra 2017. godine.

Posao vredan 350,1 mil USD, poveren je kineskim kompanijama China Railways International i China Construction Company
, koje u ovoj fazi sada pozivaju zainteresovane kompanije da dostave ponude za izvođenje radova na gornjem i donjem stroju pruge, te nabavku materijala.


Pravo učešća, navedeno je, imaju firme iz Srbije (ili zajedničke ponude više ponuđača), kao i iz Evrope.

Kako je precizirano u tenderu, radovi na donjem stroju izvodiće se na deonicama Beograd Centar-Zemun (I sekcija) i Zemun-Batajnica (II sekcija), a na gornjem na celoj deonici (III sekcija). Od materijala se potražuju šine, prekidači, pragovi i pričvršćivači (IV sekcija).

Kompanije zainteresovane za učešće na tenderu mogu dostaviti svoje ponude za sve sekcije tendera, a posao dobiti i pojedinačno. Rok za slanje ponuda je 4. maj.

Više detalja o traženim radovima i uslovima tendera pogledajte OVDE.


Na delu pruge Beograd Centar-Stara Pazova, kako je ranije najavljeno, biće kompletno rekonstruisana i modernizovana građevinska i elektrotehnička infrastruktura, da bi vozovi od Beograda do Batajnice mogli da idu brzinom do 120 kilometara na sat, a od Batajnice do Stare Pazove, gde će biti četiri koloseka, i do 200 kilometara na sat. Sada se vozovi na toj pruzi kreću maksimalnom brzinom do 70 kilometara na sat.

Planirano je da ova deonica bude završena u roku od tri godine, a kompletna brza pruga Beograd-Budimpešta za šest godina.

Modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, podsetimo, prvi je prekogranični projekat u okviru saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, a koji zajednički realizuju Srbija, Mađarska i Kina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.