NavMenu

Oko 140 miliona dinara za sprovođenje mera odgajivačkog programa u 2018. - Prijave poljoprivrednika do 27. aprila

Izvor: Dnevnik Nedelja, 15.04.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa u 2018. godini.

Ovim aktom se utvrđuje obim i vrsta mera kod velikih i sitnih preživara, kopitara, u svinjarstvu, živinarstvu, pčelarstvu i akvakulturi, obim sredstava za njeno sprvođenje, kao i način raspodele sredstava. Inače, novac je obezbeđen u budžetu Srbije za ovu godinu.

Prema ovom aktu za mere za sprovođenje odgajivačkog programa kod velikih kopitara izdvojeno je oko 95 miliona dinara, za svinjarstvo oko 9,5 miliona dinara, sitnih preživara oko 24 miliona dinara. Za podsticaj kopitara izdvojeno je oko 3,3 miliona dinara, u živinarstvu 648.000, pčelarstvu 3,9 miliona dinara i akvakulturi oko 3,5 miliona dinara.

Pravo na podnošenje zahteva za korišćenje podsticaja ima glavna odgajivačka organizacija, koja ima sedište na teritoriji Srbije. Podnosilac jednim zahtevom može ostvariti pravo na korišćenje više podsticaja, ukoliko ima različitu vrstu životinja. Zahtevi se podnose Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Beograd, a rok je do 27. aprila.

Cilj mera za sprovođenje odgajivačkog programa je unapređenje genetskog potencijala u stočarstvu, kako bi se obezbedili uslovi za poboljšanje kvaliteta, kao i ukupne proizvodnje mesa, mleka, jaja, vune, meda i drugih pčelinjih proizvoda. Na taj način domaće tržište bi bilo zadovoljeno u pogledu kvaliteta i zdravstvene bezbednosti proizvoda životinjskog porekla, a tržišni viškovi bi se plasirali na strana tržišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.