NavMenu

U toku postavljanje javne rasvete u industrijskoj zoni Rumska petlja - U planu i prečistač otpadnih voda

Izvor: eKapija Petak, 13.04.2018. 12:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Postavljanje javne rasvete u industrijskoj zoni Rumska petlja privodi se kraju. Rasveta će biti postavljena u celoj industrijskoj zoni, uz saobraćajnice duge oko tri kilometra, a ugovoreni rok za završetak radova je 9. maj.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojodine izdvojila je za ove radove nešto više od 45 miliona dinara, prenosi sajt Opštine Ruma.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić kaže da je pomenuta industrijska zona "atraktivna lokacija za investitore, sa odličnom infrastrukturom, uređenim saobraćajnicama, vodovodnom, kanalizacionom i gasifikacionom mrežom".

- Nakon postavljanja rasvete imaćemo jedan moderan industrijski park, kako vole da kažu u Nemačkoj. Naredni korak je izgradnja prečistača i time bi zaokružili jednu izuzetno uređenu lokaciju spremnu da dočeka najzahtevnije investitore - izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da interesovanje investitora za Rumsku petlju ne jenjava.

- U Bloku 1 imamo četiri prodata placa i ove godine bi trebalo da počne izgradnja novih fabrika, hala, postrojenja. Tu je i pismo o namerama Rumekona koji planira proširenje - istakao je Mančić.

Posao izgradnje i postavljanja javne rasvete na tenderu dobili su Elektrotehnika Južna Bačka i Karin komerc, dok je podizvođač firma Elit Ruma.


Milan Milovanović, vlasnik firme Elit, kaže da će svi radovi biti okončani već krajem aprila i napominje da će biti postavljeno nešto više od 130 stubova, sa kompletnom LED štedljivom rasvetom.

Opština Ruma planira da za izgradnju prečistača u industrijskoj zoni Rumska petlja konkuriše za sredstva, ali ukoliko ne bude prostora za tako nešto, spremna je da ceo posao finansira iz sopstvenih sredstava.

Prvobitne procene su da bi prečistač u ovoj industrijskoj bio jeftiniji nego onaj u radnoj zoni Rumen, zbog toga što na Rumskoj petlji postoje potrebe za izgradnjom biološkog prečistača otpadnih voda i on bi koštao oko 500.000 EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Građevina

Šta sve kineske kompanije grade u Srbiji?

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da postoji dosta prostora za nastavak saradnje sa kineskim partnerima i da se sa kineskim kompanijama gradi u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, obnavlja se i izgrađuje kanalizacija. Među najznačajnijim projektima Vesić izdvaja gradnju brze pruge do Subotice, koja će biti završena do novembra i za samo 80 minuta će moći da se stigne od Beograda do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.