NavMenu

U košnici ideja - eKapija na Schneider Electric Samitu inovacija u Parizu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.04.2018. 15:39
Komentari
Podeli
Pariz je i ovog aprila ponovo bio zeleniji nego inače. Niz Šanzelize, ali i po čitavom gradu, vijorile su se zastave kompanije Schneider Electric, sponzora tradicionalnog Pariskog maratona, najavljujući novi spektakl. Grad nas je 4. aprila ujutru dočekao u pripremama za predstojeću tradicionalnu trku i svečanom raspoloženju... Ipak, naš razlog za dolazak bio je još interesantniji.

Neposredno pred veliki maraton, stari francuski šarmer ponovo je bio i prestonica inovacija. Schneider Electric, jedan od globalnih lidera u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, organizovao je 5. i 6. aprila Samit inovacija. Na sajmu Expo Porte de Versailles, okupilo se više od 5.000 partnera, klijenata, influensera i predstavnika medija iz celog sveta. Ovog puta, priliku da bude deo velike košnice inovatora, imala je i eKapija!

Da će organizacija, bez obzira na izuzetno veliki broj predavanja, demonstracija, sastanaka i diskusija, kao i ogroman broj novinara koji dolazi iz nekoliko desetina zemalja, biti besprekorna - bilo nam je jasno i pre polaska. Organizator se potrudio da sve učesnike na vreme obavesti o agendi, podeli nam kodove uz pomoć kojih smo mogli da pristupimo svim sadržajima, organizuje zakazivanje intervjua, predstavi nam učesnike, a na raspolaganju nam je bila i posebna mobilna aplikacija Schneider Electric Innovation Summit.

Ovogodišnja svetska turneja Samita inovacija (druga po redu) obuhvatila je 20 događaja širom sveta - dvostruko više u odnosu na 2017. Centralni događaj u Parizu bila je najveća manifestacija kompanije Schneider Electric do sada, na kojoj su prikazana najnovija dostignuća platforme EcoStruxure. Na pariskom sajmu okupili su se stručnjaci SE i vodeći svetski eksperti iz ove industrije, kako bi podelili iskustva o mogućnostima pokretanja digitalne ekonomije.

Urednica portala eKapija Milica Milosavljević na Samitu u Parizu (Foto: lična arhiva)Urednica portala eKapija Milica Milosavljević na Samitu u Parizu
EcoStruxure koristi napretke u IoT-u, mobilnosti, senzorima, tehnologiji oblaka, analitici i sajber-bezbednosti kako bi obezbedio inovativnost u različitim segmentima - od povezanih proizvoda, do aplikacija, analitike i usluga. Do sada, EcoStruxure je implementiran u više od 480.000 instalacija, uz podršku 20.000 sistem integratora, povezujući više od 1,5 miliona sredstava.

Naš prvi utisak bio je - "ovi ljudi zaista vole ovo što rade!" Količina pozitivne energije, vedar ton čitavog (veoma ozbiljnog) poslovnog događaja, spremnost direktora i rukovodilaca različitih Schneiderovih sektora iz celog sveta da daju izjave, pojasne sve što je potrebno, ali i da se slikaju i neformalno razgovaraju sa svim učesnicima događaja, obojili su Samit veselim bojama.

- Svet se menja izuzetnom brzinom, što je podstaknuto eksplozivnim razvojem digitalne ekonomije. Tehnologije kao što je Internet stvari (IoT), veštačka inteligencija i big data analitika čine kompanije efikasnijim i inovativnijim, jačajući njihovu konkurentsku prednost - rekao je Jean-Pascal Tricoire (Žan-Paskal Trikoar), predsednik i izvršni direktor kompanije Schneider Electric u uvodnom obraćanju.

- Kao odgovoran lider u industriji, moramo da demonstriramo na koji način naše inovacije pomažu klijentima i partnerima da izvrše uspešnu digitalnu transformaciju u upravljanju energijom i automatizaciji. Naše tehnologije, zasnovane na platformi EcoStruxure, koriste snagu digitalizacije, omogućavajući našim kupcima da postanu efikasniji, bezbedniji, pouzdaniji, povezaniji i održiviji – lideri u novoj digitalnoj ekonomiji - rekao je Tricoire.

Tokom dvodnevnog događaja, klijenti su mogli da prisustvuju razgovorima o strategijama sa raznovrsnim temama poput "Redefinisanje prenosa energije", "Intuitivna proizvodnja zahvaljujući digitalizaciji" i "Iznova osmišljene zgrade". Kompanija takođe sprovodi 15+ ekspertskih sesija učenja sa svojim klijentima i partnerima, pružajući konkretne uspehe klijenata i rešenja i interaktivne diskusije između učesnika.


U Centru inovacija, na 5.000 m2 prikazano je bogatstvo softvera, rešenja i usluga kompanije Schneider Electric. Osim toga, ovde je bio obezbeđen i deo za partnere u kojem je bila predstavljena mreža tehnoloških partnera i startapova ove kompanije.

Na ovogodišnjoj globalnoj pariskoj premijeri najavljene su tri glavne inovacije - EcoStruxure Power: naredna generacija platforme i arhitekture kompanije Schneider Electric za električni prenos koja podržava IoT, EcoStruxure Building - pametna platforma i arhitektura dizajnirana za zgrade, i EcoStruxure Asset Advisor: nova verzija aplikacije usluga nadzora opreme kompanije Schneider Electric koja donosi neophodnu 24/7 uslugu predviđanja za poslovni kontinuitet u električnom prenosu i sredstvima kritičnih data centara.

U narednim danima, eKapija će vam predstaviti više detalja o ovim inovacijama. U međuvremenu, u našoj galeriji pogledajte delić atmosfere iz Expo Porte de Versailles...

M.M.

Fotogalerija
Pokretanje digitalne ekonomije - Schneider Electric Samit inovacija u Parizu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.