NavMenu

Borča dobija dom zdravlja najranije 2020. - Vrednost radova procenjena na 372,5 miliona dinara

Izvor: Novosti Utorak, 10.04.2018. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)
Kamen temeljac za izgradnju dugo najavljivanog doma zdravlja u Borči biće postavljen krajem ove ili početkom sledeće godine, a žitelji naselja na levoj obali Dunava moraće, u najboljem slučaju, da sačekaju do 2020. godine kako bi dobili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Kako navode u Sekretarijatu za investicije, izrada tehničke dokumentacije za izgradnju zdravstvene stanice u Borči je u toku, a projektant je Krip inženjering.

Dobijeni su lokacijski uslovi i trenutno se radi projekat za građevinsku dozvolu, a posle zelenog svetla za gradnju, potrebno je dobiti protivpožarnu saglasnost. Zatim sledi raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, koja traje tri-četiri meseca.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, očekuje se da će ugovor sa izvođačem biti potpisan krajem godine, pa radovi mogu početi krajem ove ili početkom sledeće godine - navode u Sekretarijatu za investicije.

Nadležni ističu da bi izgradnja trebalo da traje deset meseci, a vrednost radova se procenjuje na 372,5 miliona dinara, bez PDV-a.

U novoj savremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi biće službe za zdravstvenu zaštitu - predškolske dece, školske dece, žena, odraslih (sa preventivnim centrom), laboratorija, radiološka i ultrazvučna dijagnostika, stomatologija, fizikalna medicina, interna služba, oftalmologija, otorinolaringologija i zaštita mentalnog zdravlja, kućno lečenje, patronažna služba, hitna pomoć i apoteka.

Dom zdravlja biće izgrađen u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke, pošte i Maxi marketa. Gledano iz Ulice Koste Manojlovića, planira se izgradnja nove saobraćajnice desno od biblioteke, odakle je u planu glavni ulaz sa dva parking-mesta rezervisana za invalide. Levo od biblioteke, gde je sada zemljani put, predviđen je ulaz u garažu i drugi ulaz u objekat sa rampom za kretanje pešaka.

Podsetimo, gradnja je ranije bila najavljivana i za 2017. i za 2018. godinu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.