NavMenu

Makedoniji rok do 14. aprila za trajno rešenje problema uvoza brašna - Kontramere Srbije ukoliko ne bude dogovora

Izvor: Tanjug Četvrtak, 05.04.2018. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: Timmary/shutterstock.com)
Srbija će, ukoliko Makedonija do 14. aprila ne bude našla trajno rešenje za uvoz srpskog brašna, istog dana primeniti "pun set" kontramera, najavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, piše Tanjug.

- Ako do 14. aprila ne nađemo rešenje, automatski ćemo istog dana uvesti kontramere. Nemamo drugog mehanizma, bili smo dovoljno strpljivi i tolerantni - jasan je Ljajić.

On dodaje da Srbija razume da je makedonska vlada pod "strašnim pritiskom malog mlinarskog lobija", ali podvlači da srpska strana više neće trpeti "jedno takvo nelogično i neekonomsko ponašanje".

Pomak je, podseća, napravljen nakon nedavnih razgovora sa makedonskom stranom u priznavanju međusobnih sertifikata i radnog vremena inspekcija na graničnim prelazima, a Srbija je, dodaje, predložila potpuno ukidanje kontrolnih markica koje se lepe na pakovanja brašna.


- Predlažemo da potpuno ukinemo markice, i mi i oni, jer nema potebe da se rade duple kontrole ako se međusobno priznaju sertifikati zato što se na taj način povećava vrednost robe, a na kraju, to sve plaćaju potrošači - kaže Ljajić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.