NavMenu

Počela izgradnja druge fabrike Meita u Obrenovcu - Vrednost investicije 90 mil EUR, posao za 1.100 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 03.04.2018. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Izgradnja druge fabrike Meita počela je u Obrenovcu. Vrednost te investicije je 90 mil EUR, a završetak radova, tokom kojih će biti izgrađena postrojenja na površini od 50.000 kvadratnih metara, očekuje se za šest do osam meseci.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će u novoj fabrici biti otvoreno 1.100 novih radnih mesta, prenosi Beoinfo.

- U Meiti se trenutno proizvodi 1,5 miliona turbo-punjača za Daimler, Ford i ostale svetski poznate brendove autoindustrije, a 1.450 ljudi je već dobilo posao. Kapacitet nove fabrike biće tri miliona turbo-punjača, a ne bi trebalo zaboraviti da je sva proizvodnja namenjena izvozu – rekao je Mali.

On je dodao da je investitor prezadovoljan radom naših ljudi, pa razmišlja i o trećoj fazi - otvaranju logističkog centra, kao i da će oko 200 učenika Tehničke škole iz Obrenovca imati siguran posao po završetku školovanja.


Finansijski direktor fabrike Meita Danijel Čen zahvalio je Gradu Beogradu i Srbiji na svoj podršci koju uživaju od kada su stigli u Srbiju.

– Po završetku radova, ovde će se nalaziti moderno postrojenje, a ukupna investicija za obe faze radova, odnosno izgradnju obe fabrike iznosiće oko 200 mil EUR – rekao je Čen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.