NavMenu

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske kod Sombora

Izvor: RTS Utorak, 03.04.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Evgeny Bakharev/shutterstock.com)Ilustracija
Ministri Ivica Dačić i Peter Sijarto otvorili su novi granični prelaz između Srbije i Mađarske, Rastina-Bačsentđerđ. Novi granični prelaz radiće svakog dana od 7 do 19 časova, a predviđen je samo za putnički saobraćaj.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Peter Sijarto svečano su presekli vrpcu na granici i poručili da će novi prelaz olakšati život lokalnom stanovništvu.

Sijarto je rekao da je ovo osmi granični prelaz između Srbije i Mađarske i da je zajednička granica duga 164 kilometara.

Kako je naveo, lokalno stanovništvo do sada je moralo da pređe oko 50 kilometara da bi prešli granicu, a sada će im trebati nekoliko minuta vožnje da pređu iz jednog mesta u drugo.

Sijarto je najavio da će ove godine početi radovi na još jednom prelazu, Rabe-Kiberhaze koji bi dogodine trebalo da bude otvoren.

Pre otvaranja prelaza Ivica Dačić je održao sastanak u mađarskom mestu Gara sa Sijartom.

Tema razgovora bilo je dalje unapređenje bilateralnih odnosa, a sastanku je prisustvovao i predsednik vojvođanske Skupštine Ištvan Pastor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.