NavMenu

Inovativna EcoStruxure platforma u hotelu Hilton Beograd

Izvor: eKapija Ponedeljak, 02.04.2018. 09:53
Komentari
Podeli
Hotel HiltonHotel Hilton
Najsavremenija rešenja EcoStruxure Building platforme kompanije Schneider Electric, koja omogućavaju praćenje, merenje i optimizaciju performansi zgrade, instalirana su u nedavno otvorenom hotelu Hilton u Beogradu. U hotelu su instalirana i inovativna rešenja iz domena srednjeg i niskog napona i punjači za električna vozila EVlink, kao i sobni kontroleri uz pomoć kojih svaki gost može da prilagodi ambijent svojim potrebama, poručuju iz Schneider Electric-a.

Ova kompanija je globalni strateški partner lanca Hilton hotela. EcoStruxure Building rešenje nalazi se u hotelima Hilton širom sveta i omogućava integraciju širokog spektra uređaja i sistema koristeći prednosti IP platforme i velikog broja protokola, dodaje se u saopštenju.

EcoStruxure Building platforma omogućava nadzor i kontrolu elektro-energetskih i termotehničkih sistema u poslovnim ili stambenim objektima, uz razvijene algoritme što garantuje značajne uštede.

- Istraživanja govore da se 40% svetske energije potroši u zgradama, dok čak 75% troškova zgrade odlazi na njeno održavanje i operativne troškove. Kombinujući višedecenijsko iskustvo i potrebe tržišta i korisnika, razvili smo kolaborativnu IoT platformu koja omogućava odgovore na izazove današnjice. U hotelima je konkretno najveći izazov kako rešiti probleme pre nego što ih gost primeti. Preventivno održavanje uz konstantno dostupnu analitiku kroz IoT EcoStruxure Building platformu službi održavanja garantuje da u svakom trenutku drži sve pod kontrolom, a gostu istovremeno omogućava "personalizovan" boravak nudeći mu opciju upravljanja ambijentom u sobama - izjavio je Dejan Marković, generalni direktor kompanije Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.