NavMenu

Obnova Bezistana u Beogradu ponovo odložena

Izvor: Novosti Subota, 31.03.2018. 11:28
Komentari
Podeli
Radovi na rekonstrukciji Bezistana ponovo će biti prolongirani, jer nisu pribavljene sve potrebne dozvole. Krajnji rok za dostavljanje tehničke dokumentacije, koji je istekao, ponovo je produžen za još dva meseca. Kako navode u firmi Andzor inženjering, koja je dobila ovaj posao, proces se odužio zbog prikupljanja saglasnosti nadležnih komunalnih službi.

Iako je bilo izvesno da će nakon nekoliko pomeranja roka za izradu tehničke dokumentacije, ovoga puta biti podneta u propisanom terminu, u procesu izrade ponovo se dogodio zastoj. Razlog za odlaganje u prošlom krugu bio je Zavod za zaštitu spomenika kulture, od kojeg je bilo potrebno dobiti "zeleno svetlo", jer je Bezistan pod zaštitom. S obzirom na to da će rekonstrukcija poteza koji spaja Terazije sa Trgom Nikole Pašića i Čavketovog prolaza, uključiti i kompletnu zamenu vodovodne, kanalizacione i druge infrastrukture, sada se čeka na usklađivanje i sa gradskim komunalnim službama.

- Procedura je takva da je potrebno pribavljanje saglasnosti nadležnih komunalnih službi - kaže, za Novosti, Zoran Vukadinović iz Andzor inženjeringa.

- Sve je to neophodno za dobijanje tehničkih uslova za razradu. Postoji 15 institucija od kojih je potrebno dobiti saglasnost. Sa Zavodom smo uspeli da izađemo na kraj, a sada se čeka na ostale. Nadamo se da dodatnog produženja neće biti.

Ukoliko do 27. maja bude predata kompletna tehnička dokumentacija, uslediće tender za izbor izvođača radova. Čak iako ne bude ponovnog odlaganja zacrtanih datuma, rekonstrukcija Bezistana neće početi pre kraja godine.

Osim na rekonstrukciju Bezistana, pričekaće se i na sređivanje podzemnih prolaza. Krajnji datum za predaju tehničke dokumentacije još jednom je produžen, a novi rok je 22. septembar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.