NavMenu

Vozom od Šapca do Loznice za 45 minuta već krajem avgusta - Gradnja brzog puta između dva grada počinje 2019.

Izvor: Tanjug Sreda, 28.03.2018. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Rekonstrukcija pruge Šabac - Loznica - Brasina počela je danas, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović najavila je da će radovi biti završeni do kraja avgusta i da će putnički vozovi ponovo ići od Šapca do Loznice.

Mihajlović je rekla da će zahvaljujući rekonstrukciji od 1. septembra, nakon punih 13 godina, ponovo biti uspostavljen putnički železnički saobraćaj na toj relaciji.

Radovima je obuhvaćena rekonstrukcija 24 kilometra pruge između Šapca i Brasine i to na deonicama Petlovača - Lešnica i Loznica - Gornja Koviljača.

Počeli su radovi na uklanjanju paralelnog koloseka, demontaži i varenju šinskih polja, njihova je vrednost 335 miliona dinara, a izvode ih ZGOP i Bauwesen.

Ukupno ulaganje biće 367 miliona dinara, jer će još 20 miliona dinara biti uloženo u uređenje stanične zgrade u Loznici i 12 miliona dinara u osvetljenje staničnog platoa u stanici Brasina.


Rok za završetak radova je 150 dana, odnosno kraj avgusta ove godine.

Brzi put Šabac - Loznica, u dužini od 55 kilometara, počeće da se gradi naredne godine i biće pušten u saobraćaj do kraja 2020. godine, najavila je Mihajlović.

Ona je rekla da će ove godine morati da se završi kompletna projektno-tehnička dokumentacija za gradnju brze saobaćajnice (sa po dve trake) od Šapca do Loznice.

- Ona se radi zajedno sa Saobraćajnim institutom CIP i gledamo kako da rešimo određene probleme u vezi sa eksproprijacijom - rekla je Mihajlović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.