NavMenu

Počeo letnji red letenja sa beogradskog aerodroma

Izvor: eKapija Ponedeljak, 26.03.2018. 15:22
Komentari
Podeli
(Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla Beograd stupio je na snagu u nedelju, 25. marta i primenjivaće se do subote, 27. oktobra 2018.

U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da 32 aviokompanije saobraćaju prema 69 aerodroma u 38 država u Evropi, Severnoj Americi, Severnoj Africi, Bliskom i Dalekom Istoku, navedeno je u saopštenju Aerodroma.

Prema najavama, pred nama je najbogatija letnja sezona, koja će već na početku biti unapređena letovima nacionalne aviokompanije za Hamburg i Sankt Peterburg, a i aviokompanija Vueling Airlines letove za Barselonu obavljati takođe od početka letnje sezone.

Najznačajnije novine u redu letenja nacionalne aviokompanije Air Serbia tokom letnje sezone su brojna povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone. Broj letova za Bukurešt biće uvećan za 4 nedeljna leta, za Cirih za 3 nedeljna leta, za Prag i Zagreb za 2 nedeljna leta, a za po jedan će biti uvećan broj nedeljnih letova za Atinu, Banjaluku, Brisel, Milano, Njujork, Sankt Peterburg, Štutgart i Tiranu. Takođe, 11. maja biće nastavljeni sezonski letovi za Split, 14. maja za Dubrovnik, a 11. juna za Pulu.

I brojne inostrane aviokompanije takođe predviđaju povećanja broja nedeljnih letova u špicu sezone. Poljska aviokompanija LOT povećaće broj nedeljnih letova uz Beograda za 4, Etihad Airways, flydubai, koji će saobraćati najnovim avionom Boeing 737 Max za 8 i Transavia za 3, Vueling Airlines za 2, dok će za po jedan broj nedeljnih letova uvećati aviokompanije Belavia, Israir, Air Cairo i Wizz Air za Memingen, Maltu i Bazel.

Za razliku od prošle godine, aviokompanija Hainan od početka ovogodišnje letnje sezone saobraćaće za Peking, dok će ponuda direktnih letova za Teheran, koji su počeli 10. marta, a koja je u međuvremenu proširena, biti dodatno uvećana od 6. aprila, kada će i treća iranska aviokompanija započeti letove iz Beograda.

U redovnom aviosaobraćaju, aviokompanija easyJet od 31. jula započeće letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin, dok će aviokompanija Croatia Airlines 12. maja započeti sezonske letove za Split, Ellinair 6. juna za Iraklion, Eurowings 26. jula za Štutgart. Tokom letnje sezone očekuje se uobičajeno veliki broj letova prema turističkim odredištima u Sredozemlju (Grčka, Italija, Turska, Španija, Egipat, Tunis).

Takođe, tokom celokupne sezone aviokompanija Aegean Airlines saobraćaće većim avionom, čime će za oko 40% povećati ponudu sedišta iz Beograda, aviokompanija Qatar Airways će za do 36% uvećati ponudu sedišta, dok će aviokompanija Turkish Airlines za najmanje 15% povećati ponudu sedišta iz Beograda, navodi se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.