NavMenu

Remington podneo zahtev za stečaj

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.03.2018. 11:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Marian Weyo/shutterstock.com)Ilustracija
Jedan od najstarijih proizvođača oružja u SAD, kompanija Remington podnela je u nedelju (25. marta 2018. godine) zahtev za stečaj, javlja Njujork tajms.

Iz kompanije su saopštili da duguju između 100 i 500 mil USD, a da će nastaviti da posluju pod zaštitom od bankrota. Kompanija nije odgovorila na zahtev za komentar Njujork tajmsu.

Imovina Remingtona, kako se procenjuje, vredi upravo između 100 i 500 mil USD.

Kompanija je osnovana u Njujorku 1816. godine, a danas se sedište nalazi u gradu Medisonu u američkoj saveznoj državi Severnoj Karolini.

Remington je 2007. godine za 118 mil USD kupila firma Cerberus capital management, čime je kompanija postala deo konglomerata poznatog pod nazivom Freedom group.


Poslovanje kompanije značajno se povećalo nakon pridruženja Cerberusu, ali je nakon napada na Osnovnu školu Sendi Huk u Njutaunu bes javnosti usmeren na Remington doveo do povlačenja investitora.

Kompanija je u tom periodu značajno pozajmljivala novac. Uprkos tome, pretnje o povećanoj kontroli naoružanja 2013. godine uvećale su prodaju Remingtonovog oružja za 36%.

Od početka mandata američkog predsednika Donalda Trampa, prodaja Remingtona pala je za 27,5%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.