NavMenu

Raspisan konkurs za rektora Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: Dnevnik Subota, 24.03.2018. 09:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Savet Univerziteta u Novom Sadu doneo je Odluku o raspisivanju izbora za rektora i četiri prorektora Univerziteta u Novom Sadu za mandatni period od 1. oktobra 2018. godine do 30. septembra 2021. godine.

Prema ovoj odluci, kandidate za rektora predlažu nastavno-naučna veća fakulteta u sastavu Univerziteta, naučna veća instituta u sastavu Univerziteta i stručna veća Senata Univerziteta.

Kandidate za prorektore predlaže kandidat za rektora iz reda profesora ili naučnih radnika koji su u radnom odnosu sa punim radnim vremenom na fakultetu ili na institutu, vodeći računa o zastupljenosti što većeg broja fakulteta. Kandidat za rektora ne može da predloži za prorektora lice koje je u radnom odnosu na istom fakultetu na kojem kandidat za rektora ima zasnovan radni odnos.

Kandidat za prorektora za nauku može biti predložen iz reda naučnih radnika instituta.

Članovi Komisije za sprovođenje izbora rektora su dr Srđan Kolaković, redovni profesor, Fakultet tehničkih nauka – predsednik, dr Zoran Mijatović, redovni profesor, Prirodno-matematički fakultet - zamenik predsednika, Zoran Golušin, docent, Medicinski fakultet, Lidija Srebotnjak-Prišić, redovni profesor, Akademija umetnosti u Novom Sadu, dr Marijana Sakač, naučni savetnik, Naučni institut za prehrambene tehnologije, dr Atila Dudaš, Pravni fakultet u Novom Sadu, predstavnik osnivača, Mladena Mikan, student, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.


Kandidati za rektora mogu se predložiti najkasnije do 19. aprila 2018. godine do 15,00 časova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.