NavMenu

Mitsubishi Electric toplotne pumpe - rešenje za pametno grejanje i minimalne troškove

Izvor: eKapija Utorak, 27.03.2018. 08:23
Komentari
Podeli
Japanska kompanija Mitsubishi Electric nudi rešenje koje smanjuje troškove grejanja na minimum, dok istovremeno komfor i zadovoljstvo podiže na najviši mogući nivo.

Ecodan, kompanije Mitsubishi Electric, je jedinstveno rešenje toplotne pumpe vazduh-voda, koje može objediniti grejanje, hlađenje i snabdevanje toplom sanitarnom vodom. Idealno je rešenje za nove objekte u izgradnji, zelene zgrade, ali i kao rešenje za zamenu već postojećih sistema grejanja u cilju drastičnog smanjenja troškova eksploatacije, bez korišćenja elektro grejača.

Prednosti Ecodan sistema u odnosu na druge su:

- niski troškovi eksploatacije - visoko efikasni sistem toplotne pumpe vazduh voda (COP 4,46kW) omogućava izuzetno niske troškove eksploatacije,
- nizak nivo buke - najnoviji modeli toplotnih pumpi omogućavaju tih i stabilan rad jedinice (nivo buke je sveden na svega 52 dBA na maksimalnom modu grejanja),
- jednostavna instalacija i održavanje - potrebno je samo povezati spoljnu i unutrašnju jedinicu (hidrobox),
- stabilnost i pouzdanost bez elektro grejača.

Ecodan sistem je dizajniran da funkcioniše na optimalnom nivou tokom cele godine - maksimalna temperatura vode je 60ºC, a sistem funkcioniše do spoljne temperature od -28ºC.

Specijalna serija Zubadan

Sistem se sastoji od spoljne jedinice - inverter toplotne pumpe vazduh-voda gde se svojim kvalitetom izdvaja Zubadan serija (koja se pokazala kao nezamenljiva u radu na niskim temperaturama sa niskim utroškom električne energije ali i 100% učinkom) i unutrašnje jedinice – Hydroboxa, koji je opremljen vrhunskim komponentama koje garantuju dugotrajnu i bezbrižnu eksploataciju. Spoljna i unutrašnja jedinica povezane su freonskim razvodom što omogućava smeštanje jedinice spolja bez bojazni da će doći do smrzavanja tečnosti u sistemu.

Specijalna serija Zubadan garantuje funkcionisanje uređaja sa 100% kapaciteta i na spoljnoj temperaturi od -15ºC. Uređaj to postiže bez ikakvog postojećeg ili dodatnog elektro grejača, uz pomoć patentirane Flash Injection tehnologije. Mogućnost kontrole sistema je preko računara, tableta ili pametnog telefona pomoću aplikacije MELCloud (WiFi interface).


Spoljna jedinica se može prilagoditi najrazličitijim potrebama za toplom vodom, bilo to podno ili radijatorsko grejanje u kombinaciji sa pripremom tople sanitarne vode.

Hydrobox je opremljen elektronikom za dva grejna kruga i omogućava primenu kombinacije podnog i radijatorskog grejanja.

Novi reverzibilni Hydrobox pored grejanja omogućava i funkciju hlađenja u letnjem periodu čime je zadovoljena potreba korisnika tokom cele godine, uz uštedu koju pruža Ecodan sistem.

Preduzeće Klima M je ovlašćeni uvoznik i distributer japanske opreme za klimatizaciju i grejanje Mitsubishi Electric.

Kompletan sadržaj biltena Energetika: Potencijali obnovljive energije i energetske efikasnosti pročitajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.