NavMenu

Kompanija GGE postala Resalta

Izvor: Promo Četvrtak, 15.03.2018. 12:59
Komentari
Podeli
GGE, jedna od vodećih kompanija za energetske usluge u Jugoistočnoj Evropi, od 14. marta 2018. posluje pod novim imenom i brendom Resalta.

Kompanija Resalta (bivši GGE) je dugi niz godina posvećen partner za integrisane energetske usluge, a njihov cilj je poboljšanje energetske efikasnosti i razvoj obnovljivih izvora energije u celom regionu Jugoistočne Evrope. Realizovali su mnogobrojne projekte za javne institucije, opštine, industrijske i ugostiteljske kompanije i sarađivali sa uglednim finansijskim i nevladinim organizacijama.

- Naša misija je razvoj obnovljivih izvora energije i pružanje energetski efikasnih rešenja. Posvećeni smo joj još od osnivanja, a ona će ostati naša vodilja u budućnosti - kažu u kompaniji.

Kompanija GGE je počela svoj put kao slovenački startap, sa timom pojedinaca koji je razvijao ESCO projekte od 2011. godine. Od tada, kompanija je porasla i u oblasti usluga i geografski - danas su prisutni na 7 tržišta, a tim je porastao sa 3 na više od 60 stručnjaka.

- Kompanija je prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda, tako da je došlo vreme za promenu. U svetlu strategije rasta i razvoja preduzeća, odlučili smo se za novi brend, koji će biti dosledan našim ciljevima i sveobuhvatna podrška našim aktivnostima, odražavajući pravac u kom se kompanija razvila. Na svim tržištima na kojima poslujemo, imaćemo jedinstven korporativan identitet i ime sa novim brendom.

Ime GGE je prvobitno označavalo tri osnivačke kompanije: Gorenje, Geoplin i Energetika Ljubljana. Akcionarska struktura se potom promenila – Geoplin je napustio vlasništvo kompanije a pridružila su se dva međunarodna investiciona fonda i kompanija se, zajedno sa svojim brendom, razvila neočekivanom brzinom.

Resalta se odnosi na visoke rezultate kojima su uvek težili u poslovanju sa partnerima i postizali u svemu što rade. Novi logo i identitet brenda ukazuju na posvećenost održivosti i zelenom razvoju.

- Naša misija je da pružimo klijentima efikasna energetska rešenja sa niskim emisijama CO2, a takođe da obezbedimo da njihovi zaposleni, posetioci i stanovnici imaju sigurnije radne uslove i bolji kvalitet života. Kroz projekte energetske efikasnosti i razvoj obnovljivih izvora energije, mnogo godine smo bili uspešni u ovoj misiji. Cilj nam je da se to nastavi i u budućnosti, i zbog toga razvijamo nove usluge u skladu sa potrebama tržišta. Nadamo se da će promena našeg imena i oznake biti pozitivno prihvaćena. Za nas ova promena nije novi početak, već prirodan nastavak onoga što smo izgradili proteklih godina. U budućnosti ćemo se fokusirati na ostvarivanje energetskih ciljeva naših klijenata i odličnih partnerskih odnosa i saradnji u svim zemljama regiona gde Resalta posluje - kaže Luka Komazec, direktor kompanije Resalta (bivši GGE).

Luka KomazecLuka Komazec
Tokom protekle godine, u ovoj kompaniji su se naročito istakla 4 projekta - po veličini, inovativnom rešenju ili kompleksnosti:

Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP) u Hrvatskoj Slatini


Resaltin najveći projekat u oblasti obnovljivih izvora energije je izgradnja postrojenja od 5 MWel za kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije (CHP) na biomasu, koja je u toku. Njegova godišnja proizvodnja električne energije iznosiće 40 GWh, što je dovoljno za snabdevanje strujom 500 domaćinstava. Kogeneracija Slatina biće jedan od najvećih projekata ove vrste u regionu. Ukupna ulaganja u projekat su 24 mil EUR, a nova fabrika će zapošljavati 15 ljudi iz opštine Slatina.

Projekat energetske sanacije 49 javnih zgrada u Ljubljani

Javni tender uključuje 49 objekata, među kojima su osnovne škole, obdaništa, biblioteke, kulturne ustanove, domovi zdravlja, sportski centri i administrativne zgrade. Cilj Grada bio je poboljšanje energetske efikasnosti zgrada, uz minimalne investicije, u skladu sa principima zaštite životne sredine Ljubljane i njenom reputacijom Zelene prestonice Evrope (čast koju je grad primio 2016. godine).

U cilju realizacije ovako velikog renoviranja, Resalta je ušla u konzorcijum sa još jednom slovenačkom kompanijom. U toku je realizacija projektovanih rešenja. Ona će imati pozitivan uticaj na životnu sredinu i kvalitet života građana, istovremeno obezbeđujući veću energetsku efikasnost i nižu potrošnju energije. Godišnja ušteda energije biće čak 8.245.534 KWh, a emisije CO2 će biti smanjene za 2.956 tona godišnje.


Projekti energetske efikasnosti u grupi Gorenje

Gorenje je jedan od vodećih evropskih proizvođača kućnih aparata. Kroz dugoročnu saradnju sa Resaltom i preko pet energetskih projekata, kompanija je postala energetski efikasnija i značajno je smanjila svoj uticaj na životnu sredinu. Rezultati sprovedenih mera se ogledaju u postignutim finansijskim i energetskim uštedama, smanjenim emisijama CO2, u boljim uslovima rada i kraćim proizvodnim ciklusima u pojedinim sektorima.

Među brojnim uštedama ostvarenim u okviru realizovanih projekata su i zamena osvetljenja koja je pružila 66% uštede na troškovima električne energije za osvetljenje, renovacija rashladnih sistema koja je obezbedila uštedu od 60% energije zahlađenje.

Modernizacija javnog osvetljenja u Kruševcu

U Kruševcu, koji je takođe i sedište opštine koja obuhvata 101 naselje i ima ukupno 128.000 stanovnika, sistem javnog osvetljenja je bio zastareo i grad je raspisao tender za javno privatno partnerstvo koje bi ga modernizovalo u naseljima oko grada. Resalta je osvojila tender zajedno sa svojim tehničkim partnerom.

Resalta je zamenila 12.545 starih svetiljki sa 12.545 energetski efikasnih LED svetiljki. Svetiljke su pažljivo odabrane prema fotometrijskim proračunima, kako bi ispunile sve uslove grada i okolnih naselja.

Resalta je takođe zamenila zastarele sisteme paljenja i gašenja javnog osvetljenja u svih 330 trafo stanica u opštini, sa automatizovanim sistemom regulisanim astronomskim satom koji je podešen prema uslovima u Kruševcu. Modernizacijom osvetljenja je instalisana snaga smanjena sa 1664 kW na 356 kW, a emisije CO2 su smanjene za 2.773 tona godišnje.

Više o projektima možete naći na veb stranici kompanije www.resalta.com i njihovom LinkedIn profilu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.