NavMenu

Energetski sektor Srbije finansijski konsolidovan - MMF nastavlja monitoring

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.03.2018. 11:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nadezda Murmakova/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje je predvodio šef delegacije James Roaf, prenosi sajt Vlade Srbije.

Predstavnici MMF-a, EBRD-a i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore u finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana.

Istovremeno, na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije.

Antić je konstatovao da je situacija u energetskom sektoru u zemlji neuporedivo bolja u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Energetski sektor je finansijski konsolidovan i takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit, navodi se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.